Žďárská liga v požárním útoku

Kidal Netín

Takže je to tady. Jsem rychlejší než jsem čekal a zveřejňuji předběžné termíny a pořadatele Žďárské ligy 2009. Ve dvou případech se termíny shodují, proto se snažte navzájem domluvit, času je dost. Bohužel Exl nám vybrakovala prázdniny a nenechala manévrovatelný prostor. Uvidíme, co ještě Blanenští. Takže:

Velké Meziříčí 9.5. so (zřejmě noční)

Litava 17.5. ne (píšou „asi“)

Netín 24.5. ne (určitě)

Maršovice, Olší 21.6. ne (bohužel)

Lavičky 28.6. ne (opět do kopce)

Lhotky 12.7. ne (2. termín 23.12.))))

Kundratice 26.7. ne (konečně)

Katov 16.8. ne (zase na naši pouť)

Heroltice, Krokočín 5.9. so (opět shoda, v Krokočíně 2.9. přestávají chlastat)

Meziříčko 12.9. so (premiéra)

Stanoviště 27.9. ne (na nové příjezdové cestě)))))

Takže takto jsou rozdány karty.

21.11.2008, 17.10
Kidal Netín

Koukám, že jsem opět i mimořádně vtipný, že? Tak mě koukejte pochválit!!!

21.11.2008, 17.11
Raduš SDH Lhotky

no Kidálku jseš teda fakt moc šikovnej, ale jak tak koukám tak u nás budeme mít předvánoční soutěž (23.12.)??to jsem nevěděla?:)

22.11.2008, 11.23
lukas litava b

oprava terminu Litavske soutěže bude 10.5.ne timto se omlouvam p.Jágrikovi,že jsem ho milně informoval o našem terminu soutěže,jako tradičně se sejdeme na Litavě 2 neděli v květnu.

22.11.2008, 14.49
Ludva Krokocin

Termín už nehodláme měnit.Loni jsme ustupovali letos jsme měnili.Termín 5.9.2009 už nehodláme měnit.Dik za pochopení.My jsme totiž pozvali Americkýho presidenta a to je jediná sobota co má volnou.ČAU.

22.11.2008, 16.52
Ludva Krokočín

oprava:prezidenta

22.11.2008, 16.56
Tomáš-Olší

netuší nekdo kdy budou známi termíny VCB?

22.11.2008, 18.46
Jirka Stanoviště

Schůze VCB bývá někdy v únoru, budou změny v pořadatelsví, tudíž i datumech, např. kvůli Žernovníku , který dostal EX a nebude tedy co vím pořádat VCB. Pravděpodobně to nebude jediná změna. Každopádně nám Ex. vybrala prázdniny, pokud chceme ctít termíny Ex. Nemůžeme se ohlížet najiné ligy, jinak bychom museli s ligou skončit v Litavě. Proto bych řekl, že nemá cenu čekat na termíny VCB…Naopak, aspon máme možnost si vybrat.

23.11.2008, 14.04
Mirek Jágrik

Dobře , bylo by asi špatně jet z noční soutěže do Litavy. Ještě nevím jak se na to bude dívat výbor, ale Noční Meziříčí bude tedy 2. května 2009 na náměstí ve VM jako vždy. I v příštím roce to bude s odpolední soutěží pro mladé hasiče. Kromě Raduš Kidala nikdo nepochválil: Tak koukám, že si udržuje svůj standart a je čím dál lepší.

23.11.2008, 19.11
Ondra - Čikov

Škoda, že není víc sobot, protože ty pondělní rána jsou fakt humus =)

23.11.2008, 20.11
lukas litava b

Mám stejný nazor navěc jako Jirka,loni se ctily terminy EX a byla snaha aby se nekryly terminy ŽL a VCB aby mohli družstva jet obě ligy jenže pozdější změny terminu a zabránění přejíždění,puj­čování a střidání atd.celou snahu zmařilo,takže bych se pro příští ročník soustředil na žl ,proto bych byl rád aby se sbory co se kryjí termínama na žl dohodli ještě před schuzí rady a popřemýšlejte nad pravidli jestli Vám vyhovovali nebo jestli by jste radi něco změnili

27.11.2008, 11.08
Kidal Netín

Aktualizace termínů

Velké Meziříčí 2.5. so

Litava 10.5. ne

Netín 24.5. ne

Maršovice, Olší 21.6. ne

Lavičky 28.6. ne

Lhotky 12.7. ne

Kundratice 26.7. ne

Katov 16.8. ne

Heroltice, Krokočín 5.9. so

Meziříčko 12.9. so

Stanoviště 27.9. ne

Maršovice s Olším, prosím, domluvte se, v červnu jsou volná místa.

Lavičky upozorňuji, že 28.6. je Exl Radíkov.

Heroltice a Krokočín prosím též o domluvu, zkuste ještě zapojit Meziříčko a ty soboty v září nějak srovnat.

Bohužel se nemůžeme dívat na jiné ligy, chceme-li zohlednit Exl.

Časem ještě dám dohromady navrhované změny pravidel a vyvěsím je.

27.11.2008, 12.27
Koša Maršovice

Ahoj pane předsedo ŽL napiš nám soutěž na 14.6.2009 Díky

27.11.2008, 15.32
Ludva Krokočín

My pořádáme memoriál už několik let pořád ve stejném termínu.Buď to byla sobota nebo neděle tak se nedivte že chceme zůstat věrni tradici.Nevím proč mají Heroltice zrovna zájem o náš termin.Tak ať udělají soutěž buď 29.8 v srpnu je jenom Katov nebo 12.9 a Meziříčko jako nováček si vezme jejich toho 19.9.

27.11.2008, 18.44
Brdy z Laviček

no co se dá dělat… tak nám napiš termín 6.9.2009

1.12.2008, 09.21
Ondra - Čikov

Hustýý, takže o víkendu v září dvojkolo,jo ???

1.12.2008, 10.21
SDH Heroltice

Rozhodně se nikomu nechceme cpát na místo, proto změníme termín na 29.8.2008 so

2.12.2008, 16.01
Ludva Krokočín

SDH Heroltice:Řekl jsem jenom důvod proč chci ten termín,a dal jsem návrh dalších možností.Tak proč jste naštvaní?A jak vidím tak jsem Vám poradil dobře.Tak čau Vás na soutěži.

2.12.2008, 19.52
Rosťa - Litava

Prosím pořadatele, aby zvážily své termíny a pokusili se nekřížit se s Exl. Děkuji. Rosťa.

3.12.2008, 11.19
Martin - Lhotky

Přidávám se k Rosťově prosbě.

5.12.2008, 11.53
Kidal Netín

Zachází nám Heroltice. Zkuste se domluvit s klukama z Meziříčka, ať vám nechají 12.9. a oni se posunou na 19. Určitě se nějak domluvíte. Dík.

5.12.2008, 12.37
Kidal Netín

Další aktualizace:

2.5. so Velké Meziříčí

10.5. ne Litava

24.5. ne Netín

14.6. ne Maršovice

21.6. ne Olší

12.7. ne Lhotky

26.7. ne Kundratice

16.8. ne Katov

29.8. so Heroltice

5.9. so Krokočín

6.9. ne Lavičky

12.9. so Meziříčko

27.9. ne Stanoviště

11.12.2008, 11.54
vlasta radostín

páni. to je překvapení najednou.vypadá to velice pěkně. snad se radostín taky někam dostane. bude aspon o účastníka víc

17.12.2008, 00.14
Jirka Stanoviště

U nás bude pravděpodobně také změna termínu na sobotu 19.9. 2009 aby se to mohlo večer oslavit. Letos si obzvláště holky z Nevcehlí stěžovaly, že musí domů krmit nebo co :-)))

17.12.2008, 07.16
Kidal Netín

Tak až to bude určitě, tak se ozvi

17.12.2008, 12.57
lukas litava b

no pokud vím tak jsou to jen předběžné termíny takže změna je možna konečne terminy se urči až na schuzi rady ŽL ,žádam sdh Heroltice aby popřemýšleli o svém termínu soutěže ,kryjí se totiž z EX ČR

18.12.2008, 14.43
Kidal Netín

Sice to jsou předběžné termíny, ale je třeba, aby se už s nimi moc nehýbalo a mohly se nahlásit na SH a nemuselo se čekat na potvrzení na schůzi.

18.12.2008, 15.10
Kidal Netín

Heroltičtí popřemýšleli a nechávají termín na 29.8. Litava bude muset obnovit C tým. Nebo do Heroltic pošlete béčko, takoví mantáci se stejně na Ex jedou jen nalejt.:)

18.12.2008, 15.18
Ondra - Netín

Kidale v tom kalendáři soutěží ta písmena NE = to znamená NESOUTĚŽÍ SE :-) SO = to znamená SOUTĚŽÍ SE :-) TO TĚCH SOUTĚŽÍ TEDA MOC NEBUDE :-) JO A UŽ ZAČNI TRÉNOVAT (DAL JSEM SOJKU)

18.12.2008, 18.51
Kidal Netín

Tebe? Vždycky…..

18.12.2008, 21.28
Rosťa - Litava

Je mě osobně jedno, když si někdo dobrovolně odpuzuje družstva na svoji soutěž, ale pokud je to soutěž ligová, je to k zamyšlení. Rosťa.

18.12.2008, 22.38
Petr-Lhotky

Já si myslím, že to není zase až takový odpuzování družstev. Když se podívám na termíny ostatních lig, tak se mě nezdá, že by se všichni řídili extraligou jako ŽL. A jestli tam přijede o pár družstev míň, který pojedou na EX, tak se to beztak vyrovná jinejma, který ex nejezdí a v tom termínu mimo ex by třeba nepřijely.

19.12.2008, 10.50
Rosťa - Litava

Petře, asi sis nevšiml, jak nízká účast družstev na většině soutěží poslední dobou je. Tak nevím o jakém vyrovnání jinejma mluvíš. Když budu konkrétní, tak to znamená úbytek: Litava A, Litava B( protože stejně nemají vercajk), Lhotky Team. A když požiju tvoje slova, tak + ti kteří by třeba přijeli, když by nebyla exl. A místo toho, aby panovala hrdost, na to, že se najdou družstva, která reprezentují ŽL na exl( a v případě Lhotky teamu hodně úspěšně), tak se najdou někteří, kteří těmhle podrážejí nohy. To si taky můžu myslet, že to je mimo jiné zbavení se posledního vítěze ženské kategorie v Herolticích. Do teď nebyl, problém kalendář sladit! A pokud je volný termín, jako, že je (18–19.7.2009), tak trvání na termínu, křížícím se s exl beru jako nemístný naschvál. A to jsem zde Heroltice slušně prosil. Rosťa.

19.12.2008, 14.48
Jirka Stanoviště

Nechal bych to na schůzi…Taky přemýšlíme odjezdit EX, jsem pro ctít Extraligu i kdyby se to týkalo jen jednoho družstva. Taky třeba bych nerozšiřoval ligu na 13 soutěží, měla by to být prestiž pořádat a ne aby to dostal každý kdo chce. To škodí kvalitám.

19.12.2008, 16.35
Petr-Lhotky

Já jsem tě Rosťo nechtěl tak rozčertit. Nevím jestli mají v Herolticích nějak zvýšený zájem házet klacky pod nohy extraligovým družstvům, osobně si myslím, že asi ne. Ostatně kdo by se chtěl zbavit kvalitních soutěžících, že ano? Třeba se jim to zrovna v těhle termínech nehodí, nebo co já vím (pouť a atd.). Teď nechcu rozvířit další diskuzi, ale osobně jsem zvedavej jaká bude účast na soutěžích, který se nekryjí s EX.

19.12.2008, 17.07
Rosťa - Litava

Já netvrdím, že nekrytím s exl družstva přibudou( ikdyž by to bylo super), ale rozhodně neubudou a to rozhodně stojí za zvážení. A pokud to termínově jde, mělo by se to udělat. Rosťa.

19.12.2008, 17.42
Kidal Netín

Hmmm… takže dát do pravidel „termíny se nesmí krýt s Exl“. Proberte se, prosím! Když do toho chtějí jít, tak ať jdou.

19.12.2008, 22.21
Martin - Lhotky

Kidal: Ale my do toho jít nechcem. Je Žďárská liga soutěž pro pořadatele, nebo pro soutěžící?

Jestli to v Herolticích vážně nejde jinak, tak to třeba pochopím. Žádné vysvětlení tu ale zatím nezaznělo. Naproti tomu rozumné argumenty, proč by se ŽL neměla křížit s Extraligou, tady už padly.

20.12.2008, 03.06
Kidal Netín

Do Heroltic jsem volal, nechtějí už měnit a uvědomují si všechna rizika. Navíc je to koncem léta, tak už bude zřejmé, kdo kde má jakou šanci na co a podle toho se zařídí. Opravdu bych to už nehrotil.

20.12.2008, 08.00
Rosťa - Litava

Mezi náma pane předsedo ŽL,je to z velké části tvoje chyba !!! Když bys nebyl tak aktivní a termíny se domlouvaly na schůzi, tak bychom se zajisté lépe domluvili. Takže blahopřeji k příkladnému vedení ŽL. Rosťa.

20.12.2008, 11.05
Ondra - Čikov

Už se popralii ? =)=)

20.12.2008, 14.00
Voříšek-Litava

Hele Kidálku co tady zase kidáš??No pokud se nemýlím tak kdo se přijedl na EX podívat,odcvičit a mezitím pořádně skalit tak myslým že to byl Netín v Petrovicích ne?;) A co se týče mašiny tak bude na EX v době Heroltické soutěžě..tak asi budet mít o jednoho konkurenta mín…Tak třeba vyhrajete;)Už se nemužu dočkat na přiští sezonu jak vám natřem prdel!!:-D

20.12.2008, 15.47
Dawoch Krokočín

Muj návrh je udělat všechny závody ve středu apak se nebudem křížit s žadnou ligou:)))))))))))­))))))))

21.12.2008, 09.24
Ondra - Čikov

Naprosto souhlasím s Dawochem….ale pátky by byly možná lepšíí =)=)

21.12.2008, 12.43
Pája Litava, Žernovník

Myslím si, že je to věc pořadetele. Určí si termín jaký chce, nebo jaký může. Jindy se jim to třeba nehodí, mají pouť, hody atd. To se dá pochopit. Ale pokud se ten termín kryje s jinou soutěží, ať už s VCB nebo s Extraligou, dá se předpokládat, že bude menší účast. Je to škoda, určitě je pro každou soutěž lepší reklama, když se tam ukáže někdo z extraligy. Ale nechte to na pořadatele, ať si sami určí termín, stejně s tím nic nenaděláte.

21.12.2008, 13.33
Martin - Lhotky

Rosťa, Voříšek: Na nervy bych vám doporučil pravidelný studený zábaly :-)

Dál mi promiňte, že se rozepíšu, ale prostě mi to nedá…

Kidal: „Navíc je to koncem léta, tak už bude zřejmé, kdo kde má jakou šanci na co a podle toho se zařídí.“

To znamená, že když budou Litava, Lhotky Team, Stanoviště, Lavičky, Maršovice nebo jiná družstva na konci srpna držet výborný místo v žebříčku EXL a zároveň bojovat na špici ŽL, tak se musí rozhodnout, jestli se vzdají v Extralize nebo v ŽL? To má někoho uklidnit? :-)

„Opravdu bych to už nehrotil.“ Čest tvojí práci, je dobře že už teď je seznam žadatelů i s termínama. Ale postoj „máme sestavený předběžný kalendář, oznámíme termíny na OSH a detaily nebudem řešit, přece se nebudem hádat kvůli maličkostem, spor = problém a žádný problém nepřipustíme“ je k ničemu.

Na schůzi by mělo proběhnout normální férové hlasování o tom, zda soutěž 29. srpna patří do kalendáře ŽL nebo ne. To snad ještě není žádný hrocení, ne?

Pája: „Myslím si, že je to věc pořadetele.“ To přece vůbec není pravda :-) Kalendář soutěží Žďárské ligy je věc Žďárské ligy, a ne jednotlivých pořadatelů. A jako soutěžící máš možnost ovlivňovat chod věcí v ŽL. Jinak s tím prostředkem souhlas.

Načrtnul jsem kalendář ŽL + Exl 2009 zde: http://www.go­ogle.com/calen­dar/embed?…, je to zajímavá věc, ten Google Calendar, může se hodit.

Co je zajímavé, volných termínů je stále ještě dost:

• 9. května
  • 16. května
  • 17. května
  • 23. května
  • 31. května
  • 6. června
  • 7. června
  • 13. června
  • 20. června
  • 18. července
  • 19. července
  • 25. července
  • 15. srpna
  • 13. září
  • 19. září
  • 20. září
  • 26. září

Jestli mají v Herolticích během 5 měsíců 17 poutí, hodů, zábav a jiných taškařic, tak jim ze srdce gratuluji a někdy se přijedu podívat.

Máme několik důvodů, proč křížení s Exl nepřipustit

• menší návštěvnost soutěže
  • nižší sportovní úroveň
  • komplikace života několika družstvům
  • šlo to i v minulých letech, proč by to v roce 2009 nemělo jít taky

A důvod, proč se jedno kolo ŽL musí křížit s Extraligou

• přísně tajný

Chápu, že Heroltice už jednou ustoupily Krokočínu, a někdy to ve sboru není lehké, ale když to zvládly Lavičky a domluvila se Litava s Velkým Meziříčím, určitě by to zvládl i SDH Heroltice.

No a jinak, do ligy se hlásí dva nováčci, což je super! Na co se můžem těšit?

22.12.2008, 01.43
Kidal Netín

Rostíkovi: Doporučuji napsat Ježíškovi o mrkvičku (je tam hodně vitamínu A) a po večerech sem tam třít tělo frote ručníkem.

Martinovi: další ujištění, že návrhy na změnu pravidel sem nemá cenu dávat. Po tom, co tady způsobil jeden kryjící se termín nemám odvahu cokoli rozjet. Takže se těšte na překvápko na schůzi.

Voříškovi: výzvu přijímám, už si domluvte flek na úrazovce. Nebo si berte šití na zaávody, nějak vám ty řiťky zalátám:))

22.12.2008, 09.25
Kidal Netín

Žádám odpovědné činitele z Heroltic, aby se zde vyjadřili. Děkuji.

22.12.2008, 09.33
Had - Krokočín

Dovolím si oponovat Kidale – v mrkvičce zas tak moc vitamínu A není (nějaký tam je, ale oproti jiné zelenině nijak zvlášť) – je tam ale hodně provitamínu A, tzv. Beta karoten – z toho si dělá tělo „Áčko“ samo… ;-D

22.12.2008, 22.52
Ondra - Čikov

Ondro, máš zcela pravdu…nedávno jsme se to učil v biologii,ale neodvážil jsem se to sem napsal =)=)

22.12.2008, 23.05
Kuba - Litava

Tady někdo spíš dostal pod stromeček podrobnou kuchařku co Hade? To se nědko má :D

3.1.2009, 00.33
Prďa - Horní Poříčí

Jak tak koukáme na termíny tak s tím naším na HP asi teda hneme mezi vás tzn. na 17.5. moc jiných možností nemáme :-) ale no problemo!

5.1.2009, 13.37
Jméno:

Napiš taky odkud jseš. (Příklad: Petr - Bobrová)

Vzkaz:
Nechte prázdné (ochrana proti robotům):

Můžete používat zvýraznění textu, pojmenovávat odkazy a vkládat obrázky:

*kurzíva*, **tučný text** a ***tučná kurzíva***

"Pojmenovaný odkaz":https://www.zdarskaliga.cz

Obrázek: [* http_adresa_obrázku *]

"Jak se píšou ty hranatý závorky?"
[ = pravý Alt + f
] = pravý Alt + g.