Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Počet soutěžních družstev | ↓↓↓ jít dolů |
Olší cca 23 družstev mužů. Na Olešské poměry málo!!! Přestože soutěž je každoročně dost dobrá. Lavičky 14 družstev mužů ?! ( Soutěž rovněž dobrá). Tak tomu už říkám docela problém. Ptám se Vás všech : Proč ???? Rosťa.
Na extralize ve vyhlášených Petrovicích bylo holek jen 10, což je méně než kdekoliv na ŽL.Chlapů bylo taky „pouhých“ 39. Že by v tom bylo křížení se ze Šošůvkou a taky zvyšující se počet závodů všude po okolí?
Extraliga je úplně jiná situace, protože fůra mančaftů na ni nejede,jelikož si řekne, že by se stejně neprosadila. Rosťa.
Navrhoval bych dávat body třeba do 15. místa, protože je hodně týmů co právě nejedou ani na ŽL, protože nemají moc šancí získat více než jeden bod.
To je jednoduchý úroveň se zvišuje časi se zrychlují a všichni se bojí jen toho jednoho = CIRKUSU NETÍN
za chvilku bude jezdit vic ženských než chlapů:D asi chlapy dávají přednost jiným sportům (fotbal, hokej, atd) tenhle sport prostě musí bavit všech 7 lidí v družstvě jinak to nejde jj Netín zazáříl u nás na extralize:)jen tak dál:)
S těma bodama do 15. místa je to celkem dobrej nápad..
přesně jak to říká Raduš, prostě to ty lidi musí bavit, všech 7 a taky tomu sportu dost obětovat(hlavně čas, treninky, závody…atd)myslím ,že je to i tím, že když se třeba družstvu přestane dařit(v dnešní tvrdé konkurenci je na špici pár družstev), tak se rozhádají,přetane je to bavit -jezdit si na závody třeba pro ten jeden bodík, tak jsou raději doma.nebo jsou v družstvu 2–3 nadšenci, ale nepodaří se jim doma sehnat ten zbytek do týmu(a nemají třeba to štěstí, že poskládají 2 družstva ze stejně zapálených jedinců z širokého okolí, jako třeba Litava,čímž chci říct, že Litava má dobré jméno a asi proto nebyl takový problém kluky sehnat).A jistě je to i novým pravidlem o půjčování závodníků(závody jsou v létě, dovolené…atd)…co se týká Netína, jsou letos fakt ve formě jak kluci, tak holky…držím palec, ať to vydrží…..
No, Rosťo, zřejmě tuším kam míříš…., že by omezené půjčování?
Hele Azbest, trochu brzo na chlastání, v 11.59, nezdá se ti?
Řekl bych,že těch důvodů bude asi víc, počínaje nepřátelským postojem rady velitelů SDH a vůbec celého ( až na vyjímky ) žďárského vedení k požárnímu sportu, přes omezené půjčování závodníků až po vyloženě nepřátelský postoj některých družstev (navíc velice halasně vytrubovaný na těchto stránkách) vůči týmům z jiných lig, které mají tu drzost a přijedou //vyžírat ceny a body na Žďárskou ligu//!
S tím bodováním do 15 místa bych souhlasil třeba ty týmy které by na soutěž přijely jen jednou, by je např. 4 body za 12 místo přecejenom mohly povzbudit a třeba by začaly jezdit pravidelně. Jo kidale Ládika to sice neuspalo, pití bylo trošku silněkší, ale na oběd dobrý né? Zítra až donesu prodnice tak repete.
Myslím, že to Pavel Jemnice trefil tak trošku do černého. Můj názor je na to stejný.
Libor SDH Sychotín
Mám na to stejný názor jako Pavel a Libor. Místo toho, aby byl tento sport samotnými soutěžícími podporován, se akorát mnoho týmů zde na Žďársku snaží zbavit konkurence. Myslím, že to nebude tím, že je týmů málo. V ten den co se konala soutěž v Lavičkách, byla i soutěž VCB v Šošůvce a Třebíčské ligy v Petrovicích. V Šošůvce bylo 35 týmů mužů a 9 týmů žen, v Petrovicích 20 týmů mužů a 8 týmů žen. Proč dalo mnoho týmů přednost VCB a Třebíčské lize před ŽL? Myslím si, že co se týče účasti, lepší už to nebude, pokud se aspoň nezlepší pravidla.
No, ono to nebude až tak jednoduché a jednoznačné. Pája zde zmiňuje účasti na dvou paralelních soutěžích. Zde je třeba si uvědomit, že na obou ligách(VCB,Třebíč)se zúčastnila především družstva z daných okresů a navíc na Blansko stihla některá družstva přejet z Laviček. Je však zarážející, že prostě jezdí velmi málo družstev ze žďárského okresu, resp. bývalého. V dané situaci, kdy to spousta týmů prostě zabalila, nám nezbývá, než spoléhat na účast okolních mančaftů. Ještě by mně zajímalo, jak se můžu zbavit konkurence? To jako nějaké kecy o „vyžírání“ dokážou někoho odradit? Tohle snad ani normální člověk nemůže vypustit z úst. Zdravá konkurence neškodí a jestli někoho baví vyhrávat v konkurenci deseti týmů, tak musí být blázen. Konkurence se zbavím, když se snažím ovlivnit pravidla ve svůj prospěch. Tady bych se poněkud pozastavil. Určitě neobvyklé pravidlo je to „půjčovací“ a dle mého názoru si tak přísné pravidlo, navíc působící docela zmatek, nemůže žádná okresní liga dovolit. Dalším problémem je „přejížděcí“ pravidlo. V dnešní, na soutěže bohaté době, se prostě nedá najít ideální termín. I s tím by se mělo něco do budoucna dělat. Další věc jsou technická pravidla a ona nešťastná vizuální shoda stroje. Pokud se podíváte na mapu, zjistíte, že ZR liga se v podstatě odehrává ve dvou lokalitách, na Meziříčsku a na Tišnovsku. Je nasnadě, že blanenské týmy mají blíže na Tišnovsko. Naše strana potřebuje dostat týmy z Jihlavska, Třebíčska, Brodska. Všude na těchto ligách se povolují řekněme „úchyty“ na savice. Proč bych to jel sundávat do Laviček, když mě s tím v Petrovicích pustí. A nemluve ani o tom, že v kolébce tohoto zpřísnění nakonec kvůli šroubkům na výměníku udělají z rozhodčího nejposlednějšího idiota. I to ovlivňuje celkový obraz ligy. Doufám, že Rosťu nenaštvu, ale když už se ptá PROČ?….šak já ťa mám rád aj bez peněz ;-)
Svatá pravda velebnosti…
pája z Litavy tvrdí, že družstev není míň, ale má pravdu Kidal, protože z našeho bývalého okresu to „zabalilo“ opravdu dost družstev co dřív jezdilo pravidelně. copak jste si toho nikdo nevšimli?Já třeba pamatuju, kdy Radostín/n Oslavou měl 2 družstva, teď jedno, které nejezdí pravidelně, nejezdí skoro vůbec Kuř. Jestřabí,Dolní Loučky, Heroltice,Lhotky-sport, Velké Meziříčí,uplně skončily Kaly…to máte6,7 družstev, třeba o tolik jich letos bylo méně u nás v Olší, než loni..takhle tyhle týmy by nám asi odpověděli na to Rosťovo PROČ_???
Radostín se jaksi taksi na chvíli rozpad a skládali jsme nový družstvo, respektive jsme museli šáhnout do starších. jestli půjde vše podle plánu tak pojedem do Kuřimského Jestřabí.
možna. pokud se mira opět…..
no to je fakt pokud se zase nerozpadnem….
naše družstvo je asi nestabilni jak jadro uranu co? neustále se rozpada
Koukl jsem do statistik – oproti celoročnímu loňskému průměru letos po sedmém kole ztrácíme 3,5 mužských družstev na soutěž (co jsem se díval, tak z „pravidelně jezdících“ ubyl jeden mančaft) naopak navic jezdí 1 ženské družstvo.
100% souhlasím s Kidalem a povolením drátků na chladiči, naopak si nemyslím, že by se nedalo soustředit na sbory pod OSH Žďár (těch je 235!)
Jestli můžu mluvit za náš tým, tak jsme ve fázi, kdy by nám jistě pomohlo půjčování cca sedmi setrénovaných lidí :-) Demotivace, dezorganizace, dezinformace, deziluze – prosím Žďárskou ligu o nějaké pravidlo, které by nám s tím pomohlo…
… ve skutečnosti na tom snad jsme líp, zkusíme ještě pár soutěží objet.
Ještě by stálo za to prozkoumat, jaký vliv na naši návštěvnost má vznik Jihlavské ligy Open.
Tak, taky jsem nakoukl do statistik a porovnal jak je na tom ŽL v porovnání s ostatníma dostupnýma ligama . Mám na mysli průměrný počet družstev v roce 2008 na soutěžích.
VCB 34,2 ( oproti 2007 + 3,95 ) JIH 22,8 ( letos začli) ŽL 21,3 ( – 3,6 ) TR 18,2 ( – 0,7 ) HB 14,8 ( – 3,89 )
Při čemž Jihlava docela těží z Třebíčska ( jezdí průměrně 8 družstev ). Na TR jezdí z Jihlavska průměrně 1,8 družstva. Na HB jezdí z Jihlavska 1 družstvo. Pokud jde o vliv Jihlavy na ŽL, tak ten bude mizivý. Rosťa.
Podle mě nepřestalo jezdit žádné družstvo z jiné ligy krom VCB.Takže letošní změna pravidel mohla omezit družstva z VCB.Napadá mě Žernovník jako příklad, pak další jedno dvě družstva, která stejně přijela dvakrát třikrát za rok.Myslím si, že kdo má čas a chut přijet letos, zase přijede nehledě na změnu pravidel.Zamyslel bych se nad HB ligou a Třebíčí.A těmhle družstvům vadí pravidla lišící se od EX.
Rosťa: mužstva, která se letos účastní JLO – loni na ŽL 19 účastí, letos zatím 5 účastí. Ve 2. půlce sezóny není žádný tahák typu Litava, noční V.M, takže můj odhad: "vliv" Jihlavské ligy Open bude –1 mančaft na soutěž.
Zkusíš spočítat Blansko?