Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Pravidla ŽL 2008 | ↓↓↓ jít dolů |
V sekci Pravidla si můžete stáhnout či prohlédnout pravidla ŽL pro rok 2008 po upřesnění Výkonné rady ŽL.
V pravidlech máte napsáno, že: „Družstvo na bodovaných místech se musí zúčastnit vyhlášení výsledků. Předčasný odjezd povoluje pořadatel. Body za umístění dostanou pouze ta družstva, kterým se započítává platný čas z dokončeného PÚ a minimálně 4 členi příslušného družstva se zúčastní závěrečného vyhlášení. Výjimku povoluje výkonná rada před zahájením soutěže.“ Znamená to snad, že předčasný odjezd mně povolí pořadatel a když třeba náhodou nepovolí, tak zajdu za radou a ta mi odjezd povolí? Nebo je to myšleno na to, že rada mi povolí, že na nástupu budem tři místo čtyřech? S tím že odjezd povoluje jenom pořadatel… Moc tomu nerozumím, tak jestli by mně to mohl někdo vysvětlit. Předem děkuji. Mates V. Opatovice
Mates, rozhodně neoplývám nadšením z toho, co tady vzniklo, ale je to asi takhle: Soutěž organizuje pořadatel a udělování věcných a finančních cen je v jeho kompetenci. Takže když za mnou přijdeš, že bys rád odjel dřív, tak nemám problém Ti dát ceny a nechat tě odjet. Jsi totiž můj host a já jsem rád že jsi přijel závodit. To je jedna půlka . Ta druhá půlka je ta, že pokud máš zájem o body za umístění v soutěži( které můžeš potřebovat, v případě, že chceš jet seriál ŽL), tak hold musíš jít za radou a přesvědčit je o pádném důvodu předčasného opuštění soutěže.Nepočítej však s tím, že ti povolí odjet na jinou soutěž. Pokud body nechceš, nebo nepotřebuješ, tak se jednáním s radou nemusíš zdržovat. Stačí se domluvit s pořadatelem. Rosťa.
Uvidíme, až to vyzkoušíme v praxi. Jinak myslím, že Rosťa to vysvětlil prvotřídně.
mam dotaz na pravidla: může být na mašině „o“kroužky? děkuji Jirka Kratochvíl
Trošku nerozumím tvé otázce, kde by ty kroužky měly být. Nemyslíš náhodou náběh na hrdle čerpadla?
re kidal no myslim, jen sem se spatne vyjadril
Takže by kroužky byly místo na savicovém hrdle na hrdle od čerpadla. Myslím, že by v tom neměl být problém, ještě to probereme s technickými rozhodčími, abysme se potom zbytečně nehádali.
proste to bude stejny jak na prostrednim spoji savic, ulehci to práci s dotahovanim na masine.
Zdravím mohl by mi někdo vysvětlit jak je to na ždarsku s pujčováním zavodníků?? Když mi pujčíme jednoho můžem jsi i mi pujčit chlapa z jiného družstva?
ne
tak tedy upřímnou soustrast pro ždarskou ligu!!! tot vše….
Při současném stavu pravidel nelze půjčit z družstva, které má 6 závodníků. Půjčit si můžeš od někoho, kdo přijel v plném počtu. Protože ale platí, že v družstvu může v závodu běžet dvakrát pouze jeden závodník, dalšího už toto družstvo půjčit nemůže. Příklad : Kocurkov přijel v 7, Netín v 6. Netín si půjčí od Kocourkova závodníka a tím jsou obě družstva z dalšího půjčování vyloučena. Jeden závodník běží poprvé za Kocourkov a podruhé za Netín, čili v každém družstvu běžel jeden závodník dvakrát, je jedno jestli tam patřil nebo byl půjčený. V této sitaci je rovněž obtížné shánět náhradu až na místě, aby bylo vůbec od koho půjčovat.
Trošku kostrbatě, ale doufám, že osvětou se pravidlo dostane brzy pod kůži a bude správně chápáno. Čas prověří potom jeho životnost.
hm tak to je hezky…. mel sem za to ze ŽL udělala kruček zpatky a ze
to nebude tak horky…. ze si nebudou moct pucovat lidi 2 lidi 6ti
clena druzstva me neprislo ani moc divny… ale tohle je fakt podle me dost
velikej skok dozadu….. s takovou se pomalu muzete rozloucit
s ucasti vetsi nez 20 druzstev… a to byla loni ŽL už dost
nahoře oproti jinym ligam…. mam za to ze diky tomuhle pravidlu letos ze
ZL ligy pojedem leda tu Litavu. Jezdili sme radi do Kuřimskyho Jestřabi,
Olší, Stanoviště a občas sme zavitali do Kalů)Litavu pojedem urcite ale
nejspis jenom z kamaradstvi a jeste mimo soutez.. dekuju vsem co tohle
odhlasovali….
na zaver 3× diky diky diky
ode me k tomu taky asi vse
Nemůžu na to nereagovat. Toto nesmyslné pravidlo je krok zpátky. Jediné, co se tím dokáže je, že se bude více podvádět a více převlíkat dresy. A jak psal Krab, určitě se to projeví na účasti v jednotlivých soutěžích. Je to jen a jen můj názor, nepíši za SDH Litava.
Do hodnocení bych se pouštěl až na konci sezóny. Jinak Kidale dobře vysvětleno.
Jak píše Martin, ukáže se až po sezoně. Mě to příjde spíš jako omluvenka (výmluva?) blanenských týmů, které si pořád mylně myslí, že VCB je lepší než ŽL. Osobně mě názor Kraba nezajímá, protože je (jak píše) na ŽL prakticky jen výjimečně…
aha tak krok zpátky říkáte a co by pro vás chytrolíni byl krok vpřed? to pavidlo se použilo zatím na jednom závode a vy ho hned odsuzujete
To Had: Nevšiml jsem si, že by tady někdo srovnával kvality VCB a ŽL. Tak to laskavě neházej na blanenský družstva. Já osobně si počkám s hodnocením až po sezóně. Každé pravidlo má své pro a proti. Tak se uvidí.
Ještě pro Páju: Kdepak nesmyslné. Pokud nechceš zavádět sestavy družstev na začátku sezóny a přestupní lístky čili fůru nových pravidel a papírování navíc a pokud zároveň chceš dodržet přirozený význam věty „družstvo si může půjčit jednoho cizího závodníka“, je současné pravidlo jediné možné spolehlivé a neobejítelné.
Měl bych taky dotaz. Co se změnilo oproti loňsku v pravidlech, že loni ve Lhotkách „mimo soutěž“ znamenalo bez jakýchkoliv cen a odměn a před týdnem v Meziříčí „mimo soutěž“ znamenalo bez bodů, ale věcné ceny mohou být?
To si Krabe děláš srandu, tvoje zabedněnost ti asi nedovoluje pochopit, jak moc je tohle pravidlo fér.Tým je slovo co vyznačuje skupinu, partu, kamarády…A uznej jak moc je nefér a řekl bych že i neuvřitelně pod úroveň sportovního ducha aby se dvěma týmy běhali ti stejní dva proudaři.V doběkdy vzadu může běžet každej a vše stojí na proudařích bych se styděl vylézt mezi lidi. Ty a Pavel-hanba…
Martinovi: věcné ceny jsou v plné kompetenci pořadatele. Mně se také nelíbilo oceňování družstva „mimo soutěž“ ve Lhotkách, když jste nevěděli, co těm Úhercům nacpat, ve snaze zabránit špatné pověsti.
Řešit nové pravidlo o půjčování na této diskuzi nehodlám, pobavíme se o tom osobně a s kompetentními osobami. Ale podle mně je to zahnisaný apendix, který je třeba co nejdříve resektovat. A budu dělat vše pro to, aby došlo k nápravě pravidel co nejdříve, protože těžce poškozují atraktivitu ZR ligy. Více opravdu až osobně, ne vždy je na tomto fóru vše chápáno tak jak by se mělo.
1. Opravdu nikdo nesrovnaval ligy. tak se milý Hade uklidni. Navic dle myho mineni se kvalita ligy neurcuje jenom podle vykonu drustvev ale hlavne podle navstevnosti drustev z jinych lig
2. pro martina NM.. jestli si myslis ze dobehy vzadu muze behat kazdej (cim bys me kdybych delal treba strojnika dost urazil) tak asi tvuj smysl pro tym je taky docela jinde nez pises. Na proudarich rozhodne vse nestoji. jaks psals me : si delas srandu… tvoje zabednenost me zarazi… chtel bych vedet jak ti proudari dobehnou a daji cas bez toho aby kosar s naberacem (kteri musi byt mimochodem perfektne sehrani) poradne nabrali, strojnik dal vodu o 2 s driv nebo pozdej nez ma, beckar se zamota nebo spatne hodi, rozdelovac nedotahne. a kde sou proudari? v….. asi tak… zamysli se nad tymovym duchem…. mozna ti lecos dojde
3. Podle toho co sem se informoval tak tohle pravidlo odhlasovali vetsinou zastupci tymu z druhe poloviny ŽL – to dává podklad ke spekulacim o zbavování se lepší konkurence
4. ukazuje se uz ted… zitresjsi zavody uz prisli min o 5 drustev…. jak diky lonskym peripetiim s extraligovymi tymy tak letos s timto pravidlem
5. docela by me zajimalo co by se delo kdyby se krokocinu, olsi, nebo novymu mestu zranili 2 lidi… pochybuju ze by jenom tak prestali jezdit
6. opravdu objektivni hodnoceni bude fakt az na konci sezony to uznavam
7. omlouvam se za spatny pravopis a temer zadnou diakritiku
1. hrubě nesouhlasím, 2. hrubě souhlasím, 3. nebyl jsem u toho, tak nevím, ale podle mně kosočtverečkovina, 4.boj pořadatele, 5. spekulace, 6. kravina, 7. tvůj boj. Howk
Ještě by mě Hade zajimalo jaky mas ty duvod si myslet ze ŽL je lepší než VCB (tímto netvrdím že VCB je lepší než ŽL) . Jenom by mě to zajimalo jaky zrovna ty mas pravo hodnotit tyto dve ligy. Mam za to ze objektivne to muze zhodnotit z VCB jenom Sychotin a ze ŽL jenom Litava, Hluboky a Stanoviště kdyz tyto tymy objeli obe ligy cely. Krokocin sem na VCB videl asi 2× – 3× co si tak vzpominam
Krabe, nech to být, evidentně to nemá cenu. Martin z Nového Města se hned obouvá do nás, takže smysl těch nových pravidel je mi hned jasný. Sám jsi ho v jednom ze svých bodů napsal. Už to neřeš.
A jaj, Svatá válka, no jen tak dál hoši…..
Baví mě to tady, prominˇ, nejsi zabedněnej, jsi trochu méně, protože máš dost rozumu a uznáš, že neumíš psát spisovně a to chce hodně sebekritiky.Ale to není podstata, nýbrž to, že jsem nepodceňoval lidi vzadu, sám sem býval košař, ale jde o to že proudaři musí mít talent běhu. A to vůbec nesouvisí s tím, že by mě byla hanba běhat ve dvou proudařích za dva týmy.Na extralize by ti takový čachry taky nikdo netoleroval, a podle mě půjčování za účelem lepšího výsledku je podvod, zranění je úplně jiná epizoda.Litava má béčko a půjčuje si cizího, žerňas nemá nikoho kdo by tam běhal?Jasně že má, jen by běhal pomaleji, a tomu neříkám tým, tým pod jménem Žernovník.Až si dáte jméno tým povesnická směska, běhejte si jak chcete.
Kidal: „věcné ceny jsou v plné kompetenci pořadatele“ je v pravidlech pro rok 2007 i 2008, takže se opravdu nic nezměnilo.
Nevím jestli zrovna ty, ale bylo ve Lhotkách dost lidí, i současných členů Rady ŽL, kteří argumentovali takto: „Ano, Úherce byly puštěny mimo soutěž. Ale mimo soutěž znamená bez cen, peněz a pohárů.“
Ve Velkém Meziříčí bylo puštěno na start mimo soutěž družstvo žen V.M. B., byly vyhlášeny na nástupu, prý dostaly minimálně papír a igelitku. Kde jsou ti borci, kteří loni tvrdili, že mimo soutěž znamená odjet domů s holou prdelí? V čem se podle vás situace změnila, že mlčíte?
Pro jistotu dodávám, že nemám nic proti pořadatelům z V.M. ani ženám V.M. B. Mirek Jágrik váhal, zda může dát toto družstvo do výsledků na stránkách, já jsem mu řekl dáme je tam, v tom nevidím problém.
Odkud?
Odkud?
PS Kidal: na ten svůj předchozí příspěvek ani nečekám odpověď od
dotyčných lidí, nemá cenu to zas otevírat (možná jo, ale ne v tomto tématu). Ale přiznejme si, že tenkrát
ve Lhotkách v tom fakt byla porce něčeho fuj fuj.
No jo, to jsem tady zase strávil večer. Tak zítra v Litavě přeju ať to sviští.
Milý Krabe. Je moje svaté právo myslet si, že ŽL je lepší než VCB. Stejně jako, že Bydžov hraje líp fotbal, než Votroubkov… Jinak byl jsi špatně informován, poněvadž pro nové pravidlo hlasovali skoro všichni (snad kromě Litavy – ale to nevím přesně, nerad bych je teď poškodil?). Co se týče zranění, tak nás nezáš – náme prakticky každý rok někoho nového (ať mu je třeba 16 let). Já si vůbec myslím, že býváš špatně informován. Pak z toho vznikají různé bludy tady na diskusi… Jinak se omlouvám Sychotínu, nechtěl jsem se jich nijak dotknout.
Nazývat Žernovník povesnickou směskou je dost odvážný. Stejně tak je odvážný tvrdit,že ŽL je lepsi než VCB. To Martin – NMnM: kolikrát jsi byl na VCB, že to takhle mužeš hodnotit? Jo a jinak zdravim Páje a Kraba helou
Oprava: otázka To Martin měla být pro Hada z Krokočína. Sorry
Nevím, kolikrát jsem byl na VCB. Čárky jsem si nedělal. Nicméně můj postoj se neopírá jen o moje osobní zkušenosti…