Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Půjčování závodníků | ↓↓↓ jít dolů |
Pokud bude někdo mít chuť diskutovat toto téma tak prosím zde, ať se nezasírá diskuze o Katovu.
To petr z diskuze ke katovu: To pujčovaní je dira v pravidlech…. Nicméně s tím nic nenaděláš páč jestli sem to dobře pochopil tak to bylo uplne podle pravidel…. Přiznám se že sem to taky uz spachal….…. I když sem kdysi byl dost proti….
to petr Tišnov.,možná bychom si teď měly sypat popel na hlavu za to co jsme udělaly v katově,ale pokud jsi Petře jen divák, tohleto nepochopíš. Prostě když trénuješ, snažíš se o něco a den před závodem si závodnice zvrtne kotník,uchýlíš se i ktomu řešení.Víme že to není moc fér, moc jsme to zvažovaly,ale jelikož to pravidla povolují , v případě nouze se k tomu uchyluje více družstev. Tímto se chci hlavně zastat holek z heroltic,které vlastně za nic nemohly,pouze pomohly nám.Já osobně bych byla pro změnu v pravidlech,aby se mohli půjčit 2členové týmu. Jezdíme soutěže v létě, době dovolených,nemoc si taky nevybírá,však to znáte…Tím se nechci omlouvat(pravidla jsme neporušily),pouze vysvětlit situaci.
Nechci tvrdit, že toto řešení je pravidelné nebo časté, nicméně už jsem se s tím setkal. Dokonce i letos u nás. Pokud to bylo tak jak popisuje Petr, že proudařka (i když v Olešském dresu)byla z Heroltic, skutečně se pravidla neporušila, neboť včera prostě nastoupila za Olší a Heroltice si ji „půjčily“. Je to pouze chytrá klička, jak obejít pravidla. Tady by jedině pomohly průkazky jako na třebíčsku, ale byl by to, podobně jako půjčování dvou závodníků, krok zpět. A jinak jsem za Hankou, protože i my řešíme problémy s lidma a vím přesně, jaké to je, když někdo nemůže a ostatní touží sahnout si na hadice. Začaly k nám jezdit týmy z jiných lig a začínají se projevovat díry v pravidlech a různé výklady pravidel. Dříve se prostě nic takového nestávalo, čili nikdo si spousty věcí nevšimnul. Osobně bych toto pravidlo neměnil. Snad až začne jezdit padesát mančaftů, tak se to zatrhne:-)))
Zrovna nedávno jsme měli problémy s chřipkou v týmu.Někteří jsme šli s horečkou a dva kluky jsem měly nahrazené našimi bývalými hasiči,vlastně jsou to naši otcové.Takže my jsme si ještě nikdy neměli potřebu půjčovat,ale chápu ty, co lidi prostě nemají.Ale rozhodně nejsem pro povolení půjčování dvou lidí,protože když by si někdo půjčil dva rychlé proudaře,tak by to asi pro ostatní nebylo fér.Beru to i jako na nás, protože kdyby my jsme si půjčili stíhače co dělaj 16, tak by naši kluci neměli problém jim tam narvat vodu pod 16 sec.
Jde oto,jak kdo by to bral…férový tým, by tohle nikdy neudělal, ale zase třeba něco je jiný,když borec dojde za pořadatelem, že má nemocný dva členy.jestli by to nešlo nějak udělat…dobrej nápad je to, udělat nějaký ty registračky nebo povolit to, že si tým může půjčit 2 lidi jednou za sezonu…nějak by se v tom pořádek udělat měl…
pro Petra z Tišnova: velice mi vadí Tvoje silná slova „POVEDENÝ PODVOD“ na adresu holek z Heroltic a Olší. NEDOPUSTILY SE SEBEMENŠÍHO PROHŘEŠKU PROTI PRAVIDLŮM. Heroltický starosta tyto pravidla určitě zná, proto se usmíval a Ty si je taky pozorně pročti. Stejnou záměnu používá více držstev, včetně nás. Ahoj
To Petr Tišnov: Kdybys nebyl pouhým pozorovatelem, ale i soutěžícím, určitě bys mluvil jinak. I my řešíme nedostatek lidí půjčováním z ostatních týmů.Proto jsme neváhali a holkám z Olší pomohli. Je zvláštní, že dříve na toto půjčování nikdo neupozornil, i když je to v souladu s pravidly. Mám pocit, že Heroltice někomu silně leží v žaludku. A pochybuju že existuje nějaký Petr z Tišnova. Pokud ano, ráda si s tebou na závodech v krokočíně promluvím osobně, ale pochybuji. Spíš je to jenom další pokus jednoho zahořklého člověka nám co nejvíc zavařit. Takže ať jsi kdosi věz, že na tebe kašlem
No jestli je dotyčná osoba z Tišnova se dá zjistit pomocí IP adresy…
Přátelé hasičského sportu,nestačím se divit kolik problémů může
udělat prostá pomoc jinému hasičskému teamu padají tady výrazy jako
podvod,díra nebo chytrá klička v pravidlechto si říkáte že jste
hasiči,kteří mají ve znaku nápis BLIŽNÍMU KU POMOCI….. Pravidla jsou
jasně daná za družstvo nastoupí minimálně 6 členů plus
1 vypůjčený který bude soutěžit ve svém domovském dresu.Tudíž
když nemám 6 lidí a dokáži spolupracovat s jiným kolektivem tak
tuhle podmínku mohu lehce splnit protože 5+7 mě dá taky 12 lidi a
ty 2 další si klidně mohu půjčit.Z toho plyne místo podávání
protestů vymýšlení průkazek a dalšího omezování začněte se mezi sebou
bavit a spolupracovat.Tento sport je o výkonech na trati a ne
o zahořklosti na netu
A ted co by se naopak mělo dodržovat a neděla se to:sbor co
pořádá ŽL by měl při prezentaci rozdat přihlašovací listinu kde budou
napsané jména lidi kteří za dané družstvo budou soutěži a pořádající
sbor by měl tuto listinu vyžadovat nazpět vyplněnou ještě před začátkem
soutěže. Dále na poradě velitelů by měl vedoucí družstva nahlásit
pořadatelům skutečnost ,že si někoho půjčuje.
Lukáši, prosím tě, čti příspěvky pokud možno pozorně a celé!
furt se tady lidi hádají. všichni lžete, je mě z Vás špatně. S pozdravem míru zdar, Jára.
Milý Petříku,na starostu(Kratochvíla) nám nešahej.Ať je jakej chce,je náš.
koukám, že tady někdo maže moje příspěvky. To je divný, když se někdo někoho zastane a zná trochu stanovy, tak se to hned vymaže. . . To je nějaký divný . . .
Roman: Znalost stanov chválím, ale příště prosím napiš, odkud jseš. Tu hádku jsem smazal celou, stejně byste nic nevyřešili (spíš naopak), a Žďárské ligy se to taky netýkalo. Díky za pochopení.
Já se ještě vrátím k půjčování závodníků.
Když přijede na soutěž šest lidí, dá se to pochopit, ale pět už je málo, nezlobte se na mě. Každý má přece ve sboru nějaké ty mladé anebo bývalé závodníky, kteří jsou připraveni v těžkých chvílích nastoupit do boje.
Byl bych pro přísnější půjčování jednoho závodníka, například
takto:
Za družstvo může odstartovat nejvýš jeden závodník,
který
v ten den „běží dvakrát“.
Takové pravidlo splní to, co plnit má – v případě náhlého úrazu nebo jiného průšvihu (tj. když není možné zavčas sehnat náhradníka z vlastního sboru) umožní družstvu odstartovat.
Ale zároveň je tam větší přísnost, družstvo může půjčit jinam jenom jednoho svého závodníka. Ona se sice zdánlivě zvyšuje úroveň soutěže, když po dráze běhají pořád ti samí lidi ze špičkových družstev, ale za prvé divák není hloupej a pozná to a za druhé přiznejme si, štve to ty, kteří se snaží spoléhat na vlastní síly.
Lukáši, to oznamování o půjčení závodníka se občas děje. Přihlášky myslím nikomu nechybí.
To Martin: Podle mě to stejně nic neřeší. Příklad: Přijede SDH Kuřim s 5 lidmi a SDH Litava se sedmi lidmi. Jednoho člověka z Litavy oblékneme do kuřimského dresu tudíž je skóre 6:6. Potom si pujčíme dalšího kluka z Litavy a ten v našem dresu poběží za svůj mančaft. Splněny obě podmínky o pujčení jednoho závodníka i tvůj navrhovaný, že může jeden člověk běžet nejvíš 2×. Možná jsem to špatně pochopil, ale to je můj názor.
PS: omlouvám se klukům z Litavy, jestli se jich dotklo, že je používám k přirovnání.
Tak tos Šimi fakt blbě pochopil. Protože Vy (SDH Kuřim) i Litava by jste měli 2 závodníky, co běží ten den 2×. Což je v rozporu s tučně vyznačenou větou od Martina. (ta věta je podle mě povedená a má šanci na úspěch). Jestli ji Matine na schůzi nadhodíš, tak budu hlasovat pro – je to dobrej nápad.
Dovolím si oponovat. Měli by jsme pouze 1 závodníka, kterej běží 2× a to i Litava. Je fakt, že Litava je blbej příklad, protože je to asi nejnázmnější mančaft ŽL, takže i kdyby někdo z Litavy běžel v dresu SDH srazíme až po závodech tak každej ví že je tam nějaká šmelina že je to kluk z Litavy. Ale kdyby ten jeden Litavák běžel za svůj kmenovej tým v našem dresu? Furt mě vychází, že ta podmínka je dodržena. On by závodil jako člen SDH Kuřim pujčený Litavě. Ale říkám je to šmelina jak obcházet pravidla. To by se mělo řešit jinak. Sem viděl přesně takovej příklad na závodech v Šaraticích. Jeden mančaft (nebudu jmenovat) přijel ve 4! lidech. (můžou se tam půjčovat 2 lidi) Taky jednoho navlíkli do svýho dresu 2 si pučili a prošlo to.
Tak pro tebe Šimi názorně (škoda, že tady nejde kreslit). Vás bude šest (byť s jením Litavákem ve vašem dresu). Litavy bude taky šest. Vy si od nich jednoho pučíte (tzn. máte už jednoho, co běží dvakrát, ale toho má už i Litava! – běží za Vás a za sebe – Litavu). To nic němění na tom, že Litavy je 6 a už mají jednoho, co běží 2×. Tudíž potřebujou někoho půjčit, ale nemůžou, protože by měli už 2. (nota bene ne od Vás, neboť by jste měli taky 2, co běží 2×). Uff, doufám, že jsi to konečně pochopil. Pokud ne, tak se ještě jednou pořádně zamysli a zkus to znova… :)
Zdravím všechny. Je to zajímavý číst :) Já to zkusím jednoduše vysvětlit. My (Litava) a Žernovník jsme byli včera v Lomnici jen každý se 6 lidmi. Krab šel za nás a já potom za ně. Je to podle pravidel, takže nechápu probíhající diskuzi.
Diskuse není zaměřena na konkrétní tým. Jedná se o to, jak zamezit (pro příští rok) šikovně volenými slovy v pravidlech situacím, kdy přjede jen 5 závodníků z týmu na soutěž a stejně závodí.
To Had: Týýýýý jo já su deb…. Hej dík za vysvětlení jsem jinak pochopil tu větu, proto mi to pořád nebylo jasný. Dík za vysvětlení a nezlob se, že ses musel se mnou dohadovat na zcela jasné věci. :-) S takovým to pravidlem taky souhlasím, i když do pravidel ŽL zatím nemáme co kecat :-)
Když jste všichni tak pozorní tak mě nekdo napište jestli se pravidla dodržovali i v Herolticích. Pokud já vím tak se tam pravidla porušili. Jeden jistej závodník šel s jedním dresem a pak se převlíkl a šel za druhej tým. Ale toho si nikdo nevšimne že jo.
Právě o tomhle se tady diskutuje, pravidla to nezakazujou, tudíž je nikdo neporušil.
To půjčování v Herolticích s tím půjčováním máš pravdu. Pro příští rok bych navrhoval, když máš dvě družstva tak nastoupí 14 lidí a jedno družstvo 7 lidí, tak jak je to pro letošek udělané v Širokém Dole.Když chceš mít dvě družstva tak si je sežeň před závodem a když chceš podvádět tak tam nejezdi, hází to potom špatné světlo na pořadatele a celkovou ŽL. To co se dělo s půjčováním v letošním ročníku nasvědčuje tomu, že je díra v pravidlech a ten kdo chce podvádět si tu mezeru prostě našel.
Tož já jsem si v Herolticích všiml:
Kenny přestoupil do Netína! Jardo, to jste ho jen tak pustili? Nebo vám za něj zaplatili? Kenny, kdo ti dělá agenta a jakou si bere provizi? Na kolik let ten kontrakt máš? :-D
Můj respekt si získala závodnice z Kuřimi, za prvé že běžela za obě kategorie, a za druhé dodržela pravidlo o půjčování i napříč kategoriemi a za ženy nastoupila v mužském dresu, který podle pravidel musel být její domovský. (Chlapi měli vypůjčeného ještě z jednoho závodníka odjinud)
Převlečení dresu během soutěže jsem viděl, jen když kluk z Netína šel pomoct Velmezu do rozstřelu – ale ústně se traduje, že rozsřely nejsou v moci pravidel ŽL.
Možná bys Mordo mohl být konkrétnější…
Velmezu šel i normálně v jejim dresu ale prvně šel ve svém. prvně šel s Netínem v netímským dresu a pak se převlékl do meziříčského a šel za ně. Vždyt jsem u toho byl.
Sakra Martine ty seš nějakej všímavej. Ty na těch závodech dávaš pozor či co, čoveče ty tam nepiješ? Že bysme porušili pravidla to já netuším…popravdě sem je nikdy nepřečet celý. Celou dobu běhám jen tak na blind. Tak zatím zdarec.
Kolalokova limonáda – osvěžuje mysl, bystří zrak :o) Dokonce i ztracený klíčky od auta jsem našel celkem rychle. Jinak to co jsem psal Kuřim, Olší a Netín není žádnej podvod (a v nouzi bych udělal to samý), jenom je švanda, když se dresy mění rychleji než ponožky.
Sranda ale končí na téhle fotce pokud je pravda to, co napsal Morda.
Mordo, asi dostaneš do Mordy! Jinak, že nemáme proudaře, to se všeobecně ví. Je po operaci ramene. A tak si holt vždycky někoho půjčíme. Jenže když mančaft sedí v deset hodin v autě k odjezdu a košaři se nemůžou domluvit, který z nich pojede (jeden pořezanej, druhej vymazanej), no tak vyrazíme v pěti. První varianta byla, že tam dopravíme našim babám matroš a půjdem mimo soutěž. Kluci z Olší nám vyšli ale vstříc, no a Kenny si chtěl zkusit konečně fakt vostrej útok:-))). Hlavního rozhodčího jsem na to před nástupem upozornil, že jeden nastoupí za nás a druhého si půjčíme. Ale na toto téma už bylo napsáno dost, takže si myslím, že nemůže být nejasno. Jen koukám na tu fotku a nikoho z Netína tam nevidím, jen tři druhy dresů, ale to mají kluci z V.M asi zaprané :-)
Radostínu příště vypustím kola a utrhnu nádrž, až se zas budou s autem cpát vedle nás!!! Jsme vám to nandali, že?
Je doba dovolených ne?Jak už to tu někdo napsal,když si dokážou půjčit dvě holky Lhotky tak proč by si dva klkuky nemohl půjčit kluci….Jen píšu pravdu,nechci nikoho obviňovat,ale když vidím co dokkážou napsat lidi co si všímají už jen Velkého Meziříčí,tak mě to docela zaráží,je mi jendo,že mě teĎ odsoudíte,ale všechno je to jen mezi určitýma osobama….Zatím je to jedno,ne dokkaď to povoluje ŽL,tak proč neběhat třeba s 3půjčenýma závodníkama,že???Zatím se mějte!!!
Koukám, že tady někdo nechápe pravidla. Je zde jasně daný, že jeden člověk se půjčovat může. Tak nevím co je komu do toho, když je nějaký tým jen v pěti a jiný v sedmi, že se z početnějšího týmu jeden zařadí do týmu druhého(samozřejmě, že si vezme jejich dres). Pak je půjčování podle pravidel. Tak proč to někteří z vás nemůžou stále zkousnout?? A tohle žádným pravidlem neobejdete, leda že by se zavedly registračky jako na Třebíčské lize,nebo se půjčování zakázalo úplně(ale to je podle mě nesmysl).
tohle pujčování je uplne normální vec a komu to vadí tak at se de vycpat protože se muže jednou ocitnout ve stejný situaci a bude rád že se to dá takhle mazane obejít.
Martin – Lhotky: Eva běží v době, kdy náš středař kvůli výpovědi je v práci takřka 24 hodin denně a když je doma si chce logicky odpočinout, za nás. Jenže se stala pomalu nepředvídatelná věc. Složily se baby a ju chtěly jako zkušenou středařku. No a ještě se nám zranil rozdělovač. Byli jsme už přihlášení, tak jsme chtěli přijet ať nejsme jak blbci že se někam přihlásíme a pak nepřijedem. No tak sme dali hlavy do hromady a vygómaly sme to takhle, aby sme neporušili pravidla :-) Jinak ten kluk na rozdělovaču byl z Krokočína a tímto bych mu chtěl ještě jednou poděkovat za ochotu.
Kidálku kidálku. To je sranda. Pájo když jde s netínem proudař s netínským dresem a odcvicí a jde si vzít dres druhý a jde znovu s druhým dresem tak to porušení je. Jakmile někdo šáhne na Netín tak je to hned problém že? Já vím takový krásný auta jak u nás v Netíně nemáte co. Já jsem vám to přál.
Prosimtě Mordo, přečti si konečně ty pravidla, klidně i víckrát :-), doufám, že to konečně pochopíš, jinak nic ve zlym, ale opravdu se tím pravidla neporušují!
Má to vliv na přírůstky nebo na dojivost? Pokud ne, tak v tom nevidím žádný problém. Chlapi proberte se, vždyť za chvíli nebude s kým závodit :-( A jestli dostaneš bednu piv za 10. nebo 15. místo je snad úplně jedno, ne?
Kidale já to beru ze srandy.
Petře v pravidlech je psáno: Za soutěžní družstvo smí nastoupit jeden člen jiného družstva. Tato skutečnost musí být oznámena při poradě velitelů před soutěží. K plnění požárního útoku nastoupí tento člen v domovském dresu. Tak jaktože tam běhal jeden hlap ve dvou dresech?
Třeba si svůj umazal nebo roztrhl, tak přece nepoběží nahatej…
Prostě se na chvíli prohlásí členem družstva, za který zrovna běží. Taky mě to je trošku proti srsti, ale fakt je to tak.
Tak jich má vozit radči výc když je nemehlo:) Já mám radči tři
Petře ty to jaksi znáš.
No vypadá to tak. Ale neznamená, že bych to někdy tak udělal.
Ty byses stejně nepřiznal.
Laďo a Petře, já s Mordou mluvíme o pravém proudařovi z Netína. Na té fotce pravému proudařovi „z Velkého Meziříčí“ je vidět koleno s modrým pruhem, elasťáky jaké nosí Netín.
Tak se zeptám na rovinu – kdo běžel Velkému Meziříčí pravého prouda? Jestli Laďo váš proudař, tak je bylo tentokrát jasný porušení pravidel.
Víš kdo. Z Netína Míra.
Kidale už se ti to blíží. tak se aspon přiznejte at od toho máme klid. Děkuji
Teda Martinéééé, koukám, že máš zrak jak sokol…
No tak to si asi roztrh i kalhoty, ale z Netína Míra, myslíš Juda nebo Doležal nebo snad Indra? To je sice obecní zahradník, ale že by se dal na sport? A my máme pruh na stehně a ne na koleně:-)
Ty se taky ze všeho vykrucuješ. Dobře Běhá za Netín a je ze Zadního Zhorce. Dál už to řešit nebudu. My víne o koho jde a ty to stejně nepřiznáš protože seš hold z Netína.
Jasně, teď už je to stejně fuk. Jakékoli řešení by stejně nemělo na cokoli vliv, ať s V.M. nebo bez, to samé s náma nebo bez nás. Ještě, že jsem takovej břídil, že si mě nikdo nepůjčuje. A mám klid.:-))
No my máme s rozdělovačem velký problemy(Markovi se stala ošklivá věc) a novýho zaučujem…takže klidně ta situace může nastat…
Noooo, tak ještě že se v Širokém Dolu nemůže půjčovat. To bych se asi uběhal…
Laďo, není to fuk. Běžel váš pravý proudař za Velké Meziříčí?
Neběžel. Běh si představuju jinak…
Ahoj všichni. Píšu vám pro to abych vám to tu vyřešil a nehádali jste se už. Já běhám rozdělovač a s takovejma věcma jsem se setkával vždy. Ano je to pravda měli jsme pučený 2 členy z jiného družstva. Než jsme vyjeli na závody počítali jsme s tím že si jednoho pučíme (proudaře), protože náš už je týden nemocnej. Ale to ráno bylo vše jinak, při odjezdu na soutěž se od nás odtrhnul ještě košař, potože mu v ten čas zemřel dědeček a tak ihned odjel. Tak nás bylo jeno 5. Byli jsme už nahlášení a kvůli pořadatelům jsme to odběhli a pučili si 2 členy, kterým bych chtěl poděkovat že šli do toho. Stejně naše časy se pohybují kolem 20 což ve Ždárské Lize není nic moc a na vysledkách by to stejně nic neovlivnilo protože jsme navštívili všeho všudy 4 závody. Jestli tomu co jsem vám teť řekl nevěříte, tak se klidně zeptejte i Standy Kratochvíla ten vám to klidně potvrdí. Tak se tu zas mějte všechny vás zdravím.
A je to. škoda.. docela dost se nás tím bavilo
Myslím touhle diskuzí..
si to čtu, vyborná diskuze. tohle tady dlouho nebylo. sem se zasmál, žádná agrese. super.
To Morda: Koukám, že ty ty pravidla nechápeš, pořádně si je přečti a pak něco piš. A jestli jsi náhodou zjistil, že pravidla někdo porušuje, proč se ozýváš až tady? Pokud si někdo převlíkl dres, je to zase jen jeho věc, mohl si ho rozrhnout nebo něco a přece nepoběží, jak psal Kidal, nahatej. A každej si sebou tři dresy nevozí!!
Pájo, problém je tento: kdyby ten kluk měl po celou dobu soutěže Netínský dres, viděl bys na startovní čáře Velmezu dva půjčené (=v jiných dresech) lidi (proudaře z Netína a košaře z Heroltic). Kdyby nosil celý den žlutý dres, viděl bys na první pohled dva cizince mezi borcama z Netína (proudaře z Velmezu a košaře z Olší). Ono je to bohužel pro Netín symetrický, z pohledu pravidel zhřešily obě družstva stejně.
Pro Paju z Litavy a Petra ze Lhotek skoda ze jsem si v herolticich nezabehal protoze jsem si na hokeji zranil nohu ale to je jedno tak jsem si rekl ze se pojedu podivat na posledni soutez tak jsem jel a vzal jsem si sebou kameru to jste si mohl nekdo vsimnout ze jsem to tam tocil tak jestli se zde chcete hadat ze tu ty pravydla nebyly poruseny tak prijedte do radostina a ja vam zde ukazu druzstvo Velkeho mezirici a Netina jestli zde ty pravidla byly nebo nebyly poruseny kdyz se tak hadate s nasi MODRIASKEM a bude jo a pro Petra uz se tesime na ty DVA LITRY RUMU za pujcovani prave naseho MORDIASKA tak a ted machrite hrdinove
Ahoj, diskuzi sice moc nesleduji, ale psal mi Martin ze Lhotek, abych se nějak vyjádřil k závodům v Herolticích, tak se o to pokusím. Ze začátku bych chtěl poděkovat všem pořadatelům v Herolticích, soutěž se mi líbila a měli pěknou a rychlou trať. Je pravda vše, co napsal Pavlis předemnou a nebudu to dále opakovat, půjčili jsme si dva kluky z Netína a Heroltic, za což jim děkuji, že jsme si to mohli zaběhnout. Nám vůbec nejde o výsledek, tohle družstvo, tedy přesně Velké Meziříčí B, je dorostenecký kolektiv a nejde o nic víc než natrénovat požární útok a co nejlépe se připravit na naše nejdůležitější závody, na okresní kolo dorostu. Kluci jsou mladí (dva 14let, tři 15let, dva 17let) a jsem rád, když se domluvíme a vyrazíme na závody. Ale bohužel ten den ráno mně nevypadli jen dva, ale tři kluci, takže jsem musel jít i já, i když je jen trénuji. Je pravda, že jsme tím porušili pravidla, i když jsme se dlouho rozmýšleli, jestli jít. Nikdy jsem to takhle řešit nepotřeboval. Proto se omlouvám všem poctivým týmům, už se to opakovat nebude!
Ale když už jsme u toho, na závody jezdí 2 družstva žen ze Lhotek v počtu 12 žen, tak mi prosím někdo, např. Martine, vysvětlete, jak mohou jít v každém družstvu 2 stejné ženy, aniž by porušili pravidla ŽL? Bohužel tomu tak nebylo jen v Herolticích, ale i v některých ostatních závodech ŽL. A ještě k tomu jsou to družstva, která se umísťují na předních příčkách a skončila ve ŽL na prvních dvou místech!
A co se týče rozstřelu, tak jsme k tomu přišli jak slepí k houslím. Bylo to proto, že družstva , která skončila před námi, odjela na jiné závody a tak jsme tam postoupili z DEVÁTÉHO místa, což mě docela hodně naštvalo, protože jsme se museli znova převlíkat. Takže jestli chcete ještě nad něčím diskutovat, tak se zkuste zamyslet nad tím rozstřelem a předčasnými odjezdy. Řekněme si to narovinu, každý sbor pořádá závody taky proto, aby si občerstvením ve stáncích vydělal nějakou korunu, a tak zkouší ty závody co nejvíc časově natáhnout, ať už programem či třeba tím rozstřelem, což není z mé strany žádná výtka. Ale co to má za smysl, když některý družstva přijedou, zaběhnou to svoje, nechaj tam člověka pro ceny a valí hned na další soutěž? To už nejsou závody, ale byznys! Podle mě jedu na jedny závody a po jejich konci můžu na další. A rozstřel má být s těmi nejlepšími družstvy takový vrchol závodů nejen pro soutěžní družstva, ale hlavně pro diváky. A když i nemusí být při předávání cen na konci soutěže nastoupeno celé nebo podstatná část družstva (chápu, že někdo musí odjet do práce atd.), aniž by mu hrozila např. ztráta bodů do ŽL nebo propadení cen ve prospěch následujícího družstva, tak to můžem dopředu na netu rozlosovat pořadí na určitý čas, přijedem na soutěž najezeni z domu, odběhneme to, povalíme na jinou soutěž a ceny si necháme domů poslat PPLkem!
To je zatím vše, co jsem chtěl říci. Mějte se. Čauvec.
PS pro tvůrce stránek: Jak je tady ochrana proti robotům a otázka „Jaké telefonní číslo mají hasiči?“, tak Ti prozradím, že 150. 112 je podle HZS ČR Mezinárodní linka tísňového volání!
Nazdar hoši, jak vás tak sleduji na těch stránkách, je mi z vás do breku. Pořád řešíte pitomosti kolem půjčování závodníků a přitom jak se říká kdo je bez viny ať hodí kamenem.Myslím že u každého někdy nastala situace kdy neměl dost závodníků a musel si někoho půjčit. Dá se to přece vyřešit docela snadným způsobem. Každý závodník na startu těsně před výstřelem dostane na předem určené místo nesmazatelné razítko a pak se děj vůle boží a je pak úplně jedno kdo má jakou barvu dresu a třeba trenek. Nejvíce se mě líbí,že to řeší pořád ti stejní lidé a jak se říká postřelená husa nejvíc kejhá, že? Pokud někdo nezasvěcený přijde na tuto diskuzi tak si o nás musí myslet,že jsme banda blbců,kteří se jenom hádají a neumí se domluvit. Tak sportu zdar a hasičskému zvlášť!
Pro fandu já jsem tetka napsal podruhý v životě. Ale smekám před Velkým Meziříčím že se přiznali. Z nich si vemte příklad všichni. Kidale jsou tak mladí a přiznalí se. Tohle jsi nečekal. Krásně jsem se zasmál. Hold Kidal je asi nauče zatlokat zatloukat a zatloukat. Hlavně dávej pozor at se neklepneš do prstu:) To by tě asi hodně bolelo. Tak se měj ACHOJ.
Ondro, přečti si pravidla a tuto diskuzi, pochopíš jak je možné ve dvanácti lidech postavit dvě družstva.
Kdybyste si šli pro pomoc za družstvem, které bylo v plném počtu, mohli jste odstartovat podle pravidel. Vaše chyba byla, že jste si vypůjčili od Netína, který sám měl jenom šest lidí.
Jinak je snad jedno, že jste na lize jenom občas a na bednu se nehrnete, je přece jedno že naše holky jsou v čele tabulky, ty pravidla jsou stejný pro outsidera, profíka z Čech(!) i favorita ligy.
Nenechám si ujít nejbližší sraz rady ŽHL, podám tam protest a budu chtít odebrání bodů oběma družstvům.
Na úvodní stránce webu HZS ČR je písmem velkým jako kráva napsáno 112. Tak jsem se rozhodl jim v té kampani pomoct.
Fando, jak bysme za rok v září vypadali, kdybysme všichni měli na ruce dvanáct nesmazatelných razítek!!!
Martin-Lhotky:Hele tak mi připadá že za chvíli budeš kontrolovat jakou má závodník gumu u spodního prádla!!! Kdyby nám šlo o první místo tak neřeknu ani slovo ale jsme takovej tým co jede na závody jenom občas a nenáme zase takový výsledky!!! Prostě jsme si půjčili dva závodníky a klidně se k tomu přiznám ať to každej ví…..promin že si chceme taky někdy zacvičit a zrovna jsme neměli tolik lidí!!! zdar
Plně souhlasím s Martinem,je jedno jestli někdo sahá nebo ne, po bodech nebo po supr umístění.Pravidla platí pro všechny stejně bez rozdílu a ten kdo pravidla porušil by měl byt za to potrestán
Pravidla musí být pro všechny stejná, o tom není pochyb.Jen mě rozesmálo, že si Ondra z Mezu myslí, že přejet na jinou jinou soutěž je byznys.Vůbec to není byznys, vydělat se na tom nikdy nedá, i kdyby ten dotyčnej tým vždy uspěl(jakože to není možný).2× více závodů znamená 2× více nafty,opotřebení hadic a věcí kolem.V Sudicích(přejezd z Heroltic), jsme skončili až 9., ruplo nám „C“, ale stejně bychom tam jeli i kdyby jsme předem věděli, že ty závody podle myšlení Ondry z Mezu nebudou :byznys".V našem případě přejezd na jinou soutěž je vášeň, nikoliv byznys.Vášeň a zapálení do toho sportu co nás baví.Snaha dosáhnout výsledku a uspokojit sebe a lidi okolo co nejen tréninkům věnují celé léto víkendy a ani přes zimu není klid.Udělat si v sobě pocit, že to vše nebylo nadarmo, prostě něco dokázat a ne proboha si naplnit kapsu.Děcka kdybych místo tréninků a závodů makal, tak su milionááář.A hlavně je to pro mě zábava za kterou se musí zaplatit.Mrzí mě, že jsme museli odjet, nebylo to poprvé a bohužel ani naposled.Asi bude letos hodně lidí co budou chtít zpřísnit pravidla odjezdů…Ale posuďte sami : Je lepší aby vám přijelo 5 týmů,zvedlo kvalitu soutěže,i tu kofolu nějakou stihlo vypít(naši zadáci si dali i jídla) a pak odjeli když bude ta možnost a nebo chcete aby těch 5 týmů bylo nuceno volit ten bo ten závod, což možná znamená o 5 týmů chudší soutěž…
Byznys???? :D:D:D:D Co já bych dal za to jezdit každej víkend třeba 2× na nějaký závody…i fotbalu bych nechal, kterej hraju už 11. rok…souhlasím stebou Jirko,když nšco dělám a baví mě to, tak naplno a co nejčastěji
nevim proč se tady hadate když je konec sezony ja byt vama tak se radši zamyslim jak to udělat aby se takovy věci nestavali a ne se tady dohadovat kdo jakou ma gumu u trenek
Dawochu: si tak nějak….
Jak to udělat, aby se prohřešky neopakovaly? Trestat je :)
Udělat si z nich prdel.
já bych to udělal, že při chystání na startu by se závodníci prostě orazírkovali, jak už tu někdo psal abylo by..co?
Razítko dycky smyjes…. vetsinou staci voda…. a benzinem by to taky urcite slo…
Tak se vytvoří přihlasovaci formulář,na kterej se bude psat 7 členů jako ve fotbale…a podepíše to velitel a jak by se zjistila nějaká faleš,tak pokuta a ztráta bodů….já teda nevim jak to maj ostatní sbory,ale u nás když někdo vstoupí do sdh, tak dostane nějakou kartičku, kde je o nem, co je potřeba k PS
Morda:nevim kdo seš přezdívka mi nic neříká,ale znám vás
všechny.Přiznávám (asi na tohle čekáš)běžel jsem za Velké Meziříčí
v jejich dresu a udělal bych to zas kdyby mě požádali.Mrzí mě však
to,že vy Radostíňáci jste to viděli,protože jsem s váma seděl na
zemi na zadku a teď mě tady podražíš.Proč jsi nešel
za rozhodčím a nepodal jsi protest my ši 10 a VM. kolem
20 místa času jsi měl dost ,když se teď cítiš tak dotčenej.Asi to
bude tím ze vám dorostenci natrhli pr….:))Omlouvám se všem,že jsem
porušil pravidla hold taky mě ta hasičina baví. PS:Mordo jsem ze Zadního
Zhořce,ale člen jsem v SDH Netín. Čauec
ste trapni…...jestli vam jde opravdu jen o tu vasen v soutezeni tak se tu nehadejte jak mali kokoti….…
Ondro:ty kartičky jsou už na třebíčsky lize a je to docela na nic
TADY SE NIKDO NEHADÁ JAKO KOKOT
ne dobre…...a jak se hadate davide?jana
Nebo leda ten formulář….jméno – příjmení – post – podpis závodníků – podpis kapitána a velitele a hotovo…při nějakým podfuku pak nějaká pokuta a odečtení bodů (do toho ta ostuda) a myslím, že by si to ten danej tým pro přístš rozmyslel…jestli švindlovat a mít požději ostudu, než být čestnej a bohužel vynechat závod…myslím, že každej tým nějakýho toho nahradníka má…
Jasně, co nejpřísněji potrestat! Já bych nás dyskvalifikioval a odebral nám všechny body, dále minimálně dvě sezony stop a na deset let zákaz pořádat ligu!
Ne teď vážně, i když se nám bude ten bod odebírat, stejně zůstaneme na 12. místě. Pokud V.M. vypadne z hodnocení a Katov by místo 1 bodu bral 2, i tam se nic nezmění, jestli by měli kluci z Mezu vracet ceny, pak nastoupil původně náš proudař za V.M. a my jsme teda prakticky přijeli ve 4., takže jim se závod počítá a my jsme dys. Na těch deset piv se už nějak složíme:-) Mordo, nezapíral jsem, jen jsem natahoval diskuzi tak dlouho, aby se k tomu mohli vyjádřit ti, kterých se to bezprostředně týkalo. A vůbec, stálo ti to za to?
Nenene Kidale v tom nebylo absolutně nic proti vám ani proti nikomu jinýmu…jen je potřeba ať je v tom pořadek na další rok…a myslím že by to nemuselo být na škodu s tou listinou nahlašenejch závodníků…
Ty byrokrate…Právě se uvolnil flek na ministerstvu školství, tak bys to moh zkusit:-))
:D:D:D:D no…já spiš doufám, že tam vleze někdo, kdo nám třeba zruší statní maturity…ale to sem nepatří.
Miro znáš mě dobře. Mě jde jen o pryncip. Furt se tady bavýte jak se pravidla porušují a když je někdo poruší tak jste nasraní. Tady se na pravidla kašle a nikdo je nekontroluje tak si každej dělá co chce když ví že se potom nejde. Tak mě napiš k čemu to teda je? Furt tu ligu chcete hnát na co nejviší úroven ale že se podvádí to už vám je jedno. Já jsem nechtěl nikomu ublížit jen jsem nato upozornil aby se tomu mohlo zabránit v příštím roce. To když píše Netín o jinech tak je to v pohodě ale jak se píše neco na ně tak je hned ohen na střeše. Miro že jste nás jednou udělali tak nemám bejt z čeho dotčenej. Já každýmu přeji dobrý časi a dobrý umístění. A jestli jsem tímhle někomu ublížil tak se omlouvám ale pravidla platí pro všechny a ne jen pro ty lepší.
Ty „pryncipe“, už toho nech. Jasně že není nikdo naštvanej, já třeba jsem se náramně bavil. Fakt. Konečně tady byla trochu funny diskuze. A aby se to neopakovalo příště, tak na to jsi měl myslet v Herolticích a jak psal Míra, protestovat přímo tam. Času jsi měl spoustu, navíc se s váma Míra baví ve žlutém dresu.?!?. Ale na to nebyla odvaha, že?:-))) Přece jen riskovat další zlomenou hnátu nic moc…;-)
Každy ma možná pravdu no. A bude třeba někdo řešit že jsem si půjčil 2 Krokočáky do šenku. Hlavně dawoch to zle odnes i se mnou. Že
To, co jsem si tady ted prave precetl, je vice nez poucne pro vsechny. Takze zaver je jaky?
A PROSIM NEODPOVIDAT, BYLA TO JEN RECNICKA OTAZKA :-)
Pro Ondru-Velmez: Jasně je to obrovský byznys. Právě proto jsme jeli i s holkama do Heroltic zůstali do skončení jejich útoku a potom jsme se šíleným způsobem přemístili do Sudic aby jsme stihli náš start v kategorii mužů. Kvůli ničemu jinýmu jsme to nedělali!!! Až budeš pořádat závody tak pochopíš proč se to takhle dělá. Odjezdy ze Žďárské na Blansko a naopak. Návrh: Obě ligy mají svoje oficiální stránky, oboje stránky mají svoje adminy a obě ligy mají svoji radu. je problém se domluvit popřípadě upravit termíny závodů aby se nekryli. potom se předejde problémům s přejížděním. Ať se vyvěsí neoficiální termíny do nějaké doby na obě ligy, dají se tam telefonní čísla na jednotlivé organizátory a když se bude něco krýt, tak se přece organizátoři můžou domluvit. A potom už je jen na vůli družstev jestli chtějí objet obě ligy nebo jednu a nějaké závody drůhé, nebo jet jenom určité závody. Pro Kennyho: jdeme na panáka tam se to většinou vyřeší nejrychleji :-)
Pro Pavla – Běleč: Letos jsme (ZL) měli myslím dřív rozhodnutý a zveřejněný termíny závodů než VCB, čímž jsme z obliga. Jen v kritické dny VCB začínala vždy později… (jinak ale dobrej nápad!!!!)
To Ondra – Čikov: MUSÍŠ přijít na schůzi ZL, jinak tam asi nic nevyřešíme. Potřebujeme tam někoho jako ty, aby se odkryli a správně vyřešili všechny chyby a mezery pravidel. Nedělám si prdel, ale vypdá, že o tom (požárním) sportu něco víš. A nebudem si nic nalhávat – myslím si, že i možná podceňovaný Čikov má co mluvit! Co ty na to Kidale? :)
Ale no tak podceňovaný určitě ne… . Já jsem pro, víc hlav, víc rozumu, to už říkal Švejk!
Pro Ladu Sklenaroviho tu nohu nemam zlomenou to za prvy a za druhy nejsem morda a za treti ja proti netinu nic nemam uz kvuli Mirovi ROUSOVY protoze s nim delam v praci a kvuli tomu ze to je super kluk a ze je vic nadrzenej na tento sport ze ho to bavy jsem jen pro a vubec zavidim vam vase druzstvo POHODARI jako svina jen skoda ze nemate nahradu za kanca jinak masinu si nechte udelat a ukazte nam pristi rok jak se to dela a delat se to ma:) Jen si me trochu sklamal Lado ze jsi si o me toto myslel neboj se Radostinaci jsou hrozni lidi ti nekdy povypravym jak to vsechno v Radostine chodi a nebudes z toho moc nadsenej jako nejsem jaaaaa
Lukáš Litava:Hele zrovna ty držkuj o nějakých posraných pravidlech pro všechna družstva,když náš trenér šel podat protest na to že Lhoťaček je málo a jdou dvě víckrát,zrovna Litava nám řekla,že to neuznají ten protest a že je doba dovolených,tak si to prvně urovnejte sami,ano??? MORDA:Jo tak tobě jde o princip,tak proč brát body?Proč nějak ubližovat někomu kdo na závody jede,proto,aby si zpestřil den…Nenavážejte se kurva už jenom pořád do Velkého Meziříčí,je to stejné družstvo jako ostatní,jen proto,že soutěží a běhá rádo,ho diskriminujete a to nemluvím jen o klukách… Sakra už se zamyslete nad kravinama,co tady píšete,nejde vám o princip,nejde vám o nic jinýho než někoho zadupad,proč né třeba Lhotky,jen rpoto,že kluci si udělaly teď nedávno nové družstvo tak jsou něco míň…Je mi z vás fakt špatně..Někomu bych poděkovala,ale někomu bych dala přez hubu i když vím,žew bych ji zase dostala zpátky,páč nejsem kluk a nejsem ani bouchač,jen mě hasičina baví a ten den nejde jenom o cený,o famfáru,bedny nebo prachy,jde o to,že jste se super parou, s kterou děláte něco co vám jako týmu jde!!!
Pro Miky:Prosim Tě přečti si alespoň jednou pravidla ŽL a zvláště tu pasáž ohledně střídání lidí mezi kolektivy.A zopakni si počty tak z první třidy 6+6 =12,to je nejnižší počet lidi,kdy mohou 2 teamy soutěžit a mezi sebou půjčit si zavodníky.za určitých podmínek lze šikovně využít kombinaci 7+5=12. Velmez s Netínem to porušily a ohánět se výroky jako rano nečekaně někdo odřekl atd mě připadá směšné.Proč když jich bylo malo a nehoní body ani umístění nešli kluci mimo soutěž?? PS:A mimochodem byl jsem to já kdo se v Katově vysmál nesmyslnému protestu vašeho trenéra p.Kratochvíla,né cela Litava
Lukas Litava: Tak tos přehnal, že se oháníme a obhajujem tím že nám to jeden před tím odřekl. To na to nemá žádný význam že jsme si je pučili.
Z druhé třídy….
No jako nevím, co jsi mám otom myslet..Jestli si děláte srandu…co?
Miky: Takhle tady mluvit nebudeš.
Družstva Lhotky Team a Lhotky A měly ke konci sezóny dohromady 12 lidí, dvě závodnice si půjčily mezi sebou, celkem 14.
Chlapi Netín a Velké Meziříčí měli dohromady 11 lidí, jednoho závodníka si půjčili mezi sebou a dva odjinud, celkem 14. Zcela jasně bylo porušeno pravidlo o tom, že závodník musí běžet oba pokusy v jednom dresu.
Když už nedokážeš přečíst a pochopit pravidla, mohla bys aspoň vycítit ten rozdíl… jedenáct… dvanáct.
S tím zadupáním do země máš naprostou pravdu. Bohužel v posledních letech na soutěže jezdí tolik nově sestavených týmů, tolik družstev, který si chtějí zpestřit neděli a tolik lídí, který to baví, že už ani nevíme, koho zadupat dřív. Tak jsme roztočili ruletu, hodili kuličku a padlo to zrovna na vaše kluky. Ale nic si z toho nedělej, příště to třeba vyjde na Lhotky.
Myslím, že je nejvyšší čas tuhle diskusi ukončit. Co vy na to?