Žďárská liga v požárním útoku |
| Diskuze / Soutěže ŽL 2007 | ↓↓↓ jít dolů |
Zdá se, že nějak usínáme, pokusím se tedy rozvířit klidnou hladinu téhle diskuze :o)
KAM byste příští rok chtěli jezdit na Žďárskou ligu?
Kolik by mělo být v lize soutěží?
Kluci z Krokočína, Stanoviště a Hlubokého, chtěli byste příští rok pořádat?
Koho pověříme závěrečným kolem?
A co na to naše OSHVP?
Já bych určitě náký změny provedl at to není furt stejný. Soutěží bych nechal deset a více, ale zase at jich není 18. Pokud by někdo z těch týmů který závodijou a nepořádají ligu měl zájem pořádat tak bych mu to dal at ukážou co umí nemusí se furt jazdit na stejný místa.a co se týká závěrečné soutěže tak sme všichni byli svědky toho že pokud to nebude pořádat sbor jehož tým pravidelně jezdí ligu nebude to nikdy to pravé ořechové to je vše
Podle mého názoru bych nechal ŽL na našem okrese a netahal bych na pořádání soutěží někoho kdo není nebo nebyl na Žďárském okrese. I když sem jezdí některá družstva od jinud nechal bych to jak to je, to bychom pak za několik let na ŽL jeli třeba až do Blanska nebo i dál. To je můj názor.
Letos byla polovina soutěží v okrese Brno-Venkov jen si to spočítejte.Olší Litava,Kaly,Dolní Loučky.Jesřabí,Katov.Už teď se to mohlo jmenovat jinak než Žďárská Liga.
jj je to tak...
Nevidím důvod proč by nemohlohlo mimookresní družstvo pořádat kolo ŽL.jsou družstva,která jezdí pravidelně a jsem přesvědčen,že dokáží pořádat soutěž na dobré úrovni.
Nějaké měřítko ,jak by mohla soutěž vypadat je trochu už dané.
Třeba Benetice žádali.Řeklo se,že pro letošní ročník se to nechá na stávajícím území.
Úroveň v Beneticích je srovnatelná s úrovní těch nejlepších soutěží na ŽL.
Rozhodně bych jim pořádání dal.
Takovou ostudu,která se stala v podání posledního kola ŽL už nechci nikdy zažít.
Je to však věc závažná a je třeba ji zvážit.
Možná by se zase mohla udělat předschůze.Posledně jenom prospěla.
Když ji někdo zorganizuje,tak se Litava rozhodně zůčastní.
Rosťa.
jsem pro to aby zvysil počet soutezi na Žl minimaně o tři a to Krokočín, Stanoviště a Hluboké protože díky těmto družstvům se zvedla uroven a konkurence.
Ale potom bys musel někoho ubrat 15 soutěží je moc.
Když to bude pořádat jak stále chcete např. Stanoviště, Benetice, Hluboké nabo někdo jiný mimo okres tak by se to nejmenovalo ŽL ale asi krajská liga. D.Loučky, Litava, Olší a jiné sbory co se trhly k Brnu se dohodlo, že to bude tak jak předtím neš došlo k odtržení.Nemám nic proti těm družstvům co jezdí na naši ŽL uvědomte si ale, že když se to jmenuje žďárská liga tak by se měla pořádat na našem okrese nebo bývalém.Tím s touto debatou končím a nechám se překvapit jak to ta naše slavná rada rozhodne.
Ač nerad,tak musím připomenout že když je to Žďárská liga,tak tam nemusí jezdit a pořádat soutěže jenom sbory z okresu...
Bylo by dobrý,aby se všichni,kteří mají zájem o pořádání soutěží sešly,jak říká Rostík na předschůzi a domluvili se co a jak a když řeknu třeba příklad,přijedou kluci z Benetic,všichni by měli odhlasovat,jestli má soutěž úroveň a buď přidělit a nebo ne.
Ale je to jenom názor...
Já bych sem nějaký odtržení vůbec nepletl.
Buďto jenom na okrese Žďár,nebo i mimo něj.Bývalej,nebývalej okres.To už je dneska jedno.
Nikde není psaný,že to někdo další bude chtít pořádat,ale já se tomu nebráním.
A když by se to jmenovalo třeba BÝVALÁ ŽĎÁRSKÁ LIGA,tak je mě úplně šumák na kterým je to okrese.Je snad jasný,že se to nedá někomu od Berouna,když ji nejezdí.Ale když by třeba Beroun jezdil,tak ať ji klidně má.To je můj názor,přestože chápu,že se nezamlouvá těm,kteří ŽL zakládali.
Rosťa.
Já nechápu co tady řešíte...Jde vám o o kde leží pořádající obec nebo o to,aby to mělo nějakou úroveň???Soutěž v Hlubokém a v Krokočíně už proběhla,tak ti co tam byli mohou samy posoudit,jaké to tam bylo a ve Stanovištích bude teď v něděli 24.9.Jsem si 100% jist že všechny tyto soutěže konkurují těm nejlepším ze ŽL.A navíc to není tak daleko...Je to taky téměř "Žďár"
Mně se dělá na cestách špatně, takže asi budu mít problém:-(
Jo a mě by zajímalo, kdy se rozhodne kdo teda bude pořádat, dozvíme se to včas??
Toto všechno by se podle mě mělo projednat na schůzi.Ještě nevím jestli budeme usilovat o to získat Žďárskou ligu, a pokud vím tak ještě neví ani kluci ze sousedního Krokočína a Hlubokého.Ale každopádně si myslím,že by všichni tři jmenovaní dokázali vytvořit profesionální podmínky.Vždyť se o tom můžete,jak už tady zaznělo, přesvědčit tuto neděli u nás ve Stanovištích.Jen tak pro zajímavost,tak největší z pohárů měří 54 cm(mohu poslat fotku).Ale tím nechci říct,že kvalita soutěže závisí na velikosti poháru,ale i ostatní věci související se soutěží máme kivalitně připraveny...No můžete pak posoudit a i zkritizovat nedostatky,aby se příště neopakovali.:-)
Plně souhlasím s Rosťou. Je jedno jaký je to okres ne? Pokud budou mít o pořádání skutečně zájem tak proč ne?
Nejsem si jistý, ale není to náhodou tak, že všichni dosavadní pořadatelé organizačně spadají pod Okresní sdružení hasičů a Hasičskou vzájemnou pojišťovnu Žďár nad Sázavou? Takže z jejich pohledu se Žďárská liga stále pořádá "u nich", na "okrese" Žďár?
Je tomu skutečně tak,že sbory které pořádali ŽL jsou zastřešeny pod okresním sdružením ve Žďáře ,to je jedna věc.Ale co nám na soutěže přispívá okresní sdružení ?To okresní sdružení,které má největší hasičskou základnu v ČR ,vůbec nic.Jak velkou finanční částkou přispívá Výzbrojna požární ochrany ?Kupuje poháry na konečné vyhlášení ŽL to je podle mého soudu dost máloJ A taky nesníme zapomenout na našeho generálního sponzora a tím je HV pojišťovna,která nám přispívá 12 000kč,co kolo ŽL to 1000 kč ,ale s jednou dost tvrdou podmínkou alespoň pro letošní ročník- jestli závěrečné kolo ligy nebude memoriál Dřinka ve Žďáře tak HVP v čele s okresním starostou p.Zemanem nedá na ligu nic!
To bylo takové shrnuti podmínek pořádání ligy výhradně pod okresním sdružení Žďár,všichni jsme si všimli toho nekonečného zástupu funkcionářů na posledním kole a jejich proslovy o tom jak jsme důležití,platní,o tom jakou máme skvělou ligu atd.Jen je škoda,že nás v našem společném snažení nepodporují a naše závody využívají pouze k vlastní propagandě.
Minulí rok se udělal velký skok v tom ,že se liga otevřela,protože oproti roku 05 jsme mohli letos shlédnout o 71 útoků více tj. 345!
V případě ,že nám pojišťovna nedá na ligu žádné peníze byl by to problém z kterého by se dalo vybruslit 2 způsoby: rozdělovat pouze 12000 což je málo a druhá varianta by mohla být odevzdaní určité částky ze startovného,při letošní účasti by 10 % z každého družstva co zaplatí startovné (15 kč)by šlo na konečné vyhlášení 5175kč,což není pořad 12tisíc,ale při odvodu 20% (30kč) by částka činila 10350kč,kdybychom byli velkorysí a odvedli by jsme ze startovného 30% (50kč), částka by se vyšplhala na 17250kč !
Já osobně jsem pro osvobození ligy od okresu,od milodarů z výzbrojny a diktátu z pojišťovny udělejme si ligu která bude
mít spoustu atraktivních zavodů:))
Dneska jsme o tomhle tématu hodili s klukama řeč a dospěli jsme k závěru, že bychom Žďárskou ligu k nám do Stanovišť chtěli a budeme se snažit ji získat.Na jednu stranu by se (věříme) zlepšila kvalita soutěží a co je pro nás hlavní je to, že hodláme pořádat pravidelně soutěže a když budeme spadat pod ligu,tak máme zaručený určitý počet mužstev a tudíž do toho můžeme dát větší množství financí,čímž se soutěž ještě mnohem zkvalitní.
I když jsem říkal, že se na toto téma už bavit nebudu, ale musím reagovat na některé věci. Na tomto tématu se vyjadřuje většinou janom Litava a to mě dost mrzí protože ostatní kterých se to taky týká se jenom vezou a v koutku se smějí jak to celé snažení uplynulých let se právě Litavácí snaží zrušit. Nic proti Litavě nemám ale uvědomte si kluci jakmile se pořádání přenechá do jiného okresu už to není okresní liga na které se to vše zakládalo. Jestli chcete natáhnout družstva na svojí soutěž tak jezdíte po VCB, EXL a dalších okresních ligách. Vzpomeňta si laskavě jak jste právě vy nadávali na družstvo z Kundratic, že si chtějí udělat soutěž podle sebe, přesně tohle se snažíte udělat ale daleko ve větším měřítku. Jakmile docílíte toho co chcete, aby se pořádali soutěže mimo okres tak tím pádem skončil pojem ŽL a přestanou jezdit ty družstva, ktará by měla zájem. Vy se všichni díváte jenom na sebe ( chlapy ), ale vemte taky v potaz družstva žen. Vy se ráno seberete a odjedete na celý den na závody, ale ženské se musí postarat o to aby měli děcka co jíst než přijedou dom nabo zajistit hlídání na celý den, protože právě jijich manžel není příznivcem hasičů . Samozřejmě mladejm holkám nebo svobodnejm je to jedno alespoň jsou chvilku z domu. Skuste se taky nad tímto zamyslet jestli chcete dělat soutěže taky pro ženský nebo je pomalu a důsledně likvidovat ať je větší prostor pro nás muže.Nějak jsem se rozepsal tak už budu konči ale ještě jednou, hrábněte si všichni co chcete pořádat soutěž mimo okres do svědomí jaké to bylo pro vás když jste zacínali se cvičením a byli jste rádi, že můžete jet někam na soutěž, která nabyla tak daleko, proč tohleto chcete odebrat těm začínajícím nebo i těm co nejsou na špičce ŽL.
Ještě jsem zapoměl. Vyjmenujte mě někdo kolik okresních lig ať je to JI,TR nebo další pořádají soutěže mimo jejich okres. Myslím si že ani jeden, jenom my musíme dělat něco extra a zavděčit se těm družstvům co k nám jezdí.Jestli to mermomocí chcete udělat tak navrhuji aby se to jmenovalo krajská extraliga nebo moravská liga a zruště ŽL.
Stando, to co píšeš je blbost.
Kájo -já si myslím že to blbost není, ale každý má možnost se vyjádřit podle svého.
Kájo, kdyby Standa nestačil zareagovat, tvůj příspěvek bych smazal. Když řekneš že je něco blbost, musíš dodat proč.... jinak nemáš ve slušné diskuzi co pohledávat.
CO se týká časové náročnosti - rozhodující je počet soutěží, až potom kde ty soutěže budou. Pokud by zůstalo dvanáct soutěží a některé z nich by byly na Bítešsku, družstva od Velmezu by si časově určitě polepšily.
Já osobně nemám nic proti soutěžím ve Stanovišti a spol., zeměpisně to Žďárskou ligu trošku spojuje.
Co se týká kvality, třeba soutěž v Krokočíně mě nijak výrazně neoslovila (i když nevím jaké byly ceny).
Benetice, to už je horší... celkem z ruky.
Název ligy je jenom název, nechal bych ho jak je. Když se to postupně vyvine, ať se Žďárská liga běhá přesune třeba na Ústeckoorlicko.
No a co se týká počtu soutěží, ŽHL 2007 by musela mít nejvýš osm kol, abych začal uvažovat o tom, jestli ji poběžím. Takhle... bohužel. požární sport obsahuje čtyři disciplíny, den má jenom 24 hodin a mládí není navěky :o)
Tak ať se raději vyjádřují ti, kterých se to týká.... i jiní než z Litavy.
stejně jako Rosťa si myslím že je přece jedno jestli to bude i nadále Žďárská nebo jiná liga,ale hlavně aby ty závody byly kvalitní, splńovali co od nich čekáme a letos bylo vidět že , se všichni snažili (až na ten závěr) aby si to pořadetelství zasloužili. My všichni víme co to stojí sil, peněz a starostí takovou soutěž udělat, takže když se do toho někdo dobrovolně pustí, měli bysme ta nová družstva co mají zájem o pořádání spíš podpořit. Ale samozřejmě po domluvě na nějaké té předschůzi. Navíc pokud letos už ty soutěže proběhly, prostě se zeptat těch co tam byli jak se jim líbilo(my holky z Olší nebyly , navíc ta co je teď v neděli je snad i bez holek!) A jak se zmiňoval Standa z V.M., co se týče nás ženských, jak se tak dívám do mapy pojedeme,li třeba do Lhotek,je to asi tak nastejno jak třeba Krokočín,je to celá neděle kdy se musí rodinka bez nás obejít tak jako tak.Ale jsem pro aby bylo soutěží nejvýš 14.
Ty holky jsou chyba že u nás nebudou,ale nemohli jsme vědět že nás u bude tolik družstev co je slíbeno.Počítali jsme s nejhorším že by tady bylo jen kolem 10 týmů a to by jsme na závodech dost prodělali a z holkama by to bylo ještě mnohem horší.Teď už víme že přijede dost týmů a proto příští rok bude samozřejmě s holkama..Letos se vám holky moc omlouváme..
Nevím Stando jaký snažení Litava chce zrušit.Ja myslím že právě Litava se vždycky snažila aby soutěže měli nějakou uroveň.Dnes jsem se byl podívat na poslední kolo VC Blanenska a bylo to tam jak na svatbě, zatím co ve Žďáře jak na pohřbu.A že sem přispívá nejvíc Litava asi proto že jsme nejlíp zasíťovaná obec v republice .Net nemají jen důchodkyně jinak by hrozilo že tu budou psát i ony(-:Kundratice také usilovali o co nejlepší ligu a když si vzpomenete byla to nejkvalitnější soutěž v okoli.Nakonec co si budem povídat taky je hodně lidí nemělo v lásce.
Petře : odpovím ti na otázku jaké snažení chce Litava zrušit. To aby se soutěže konaly na okrese Žďár. Mě je jedno jestli se soutěž bude konat ve Stanovištích, Beneticích nebo v Hluboké ale pak už to nebude ta ŽL ale jiná liga podle toho jeký název se tomu dá. Já jsem vás Litaváky nijak nechtěl urazit,to že píšete většinou jenom vy není jenom v tom, že máte dobře zasíťovanou obec ale vtom, že ostatní vyčkávají a tiše se smějí jak si tady dopisujem a nakonec se stejně na první schůzi budou všichni dohadovat.Dříve sem psali Lavičky, Netín Radostín a ostatní, kde jsou to se po nich slehla zem nebo co.Hanko z Olší chtěl bych ti říct, že jsem to myslel trošku jinak a to tak, že když se to bude pořádat někde jinde tak tam mají taky okresní ligu a tím pádem to bude celé trvat jednou tak dlouho. Holky které jezdí do školy na intr ( koleje )tak by to nastíhaly ( pokud bude soutěž v neděli ) , protože se tam bude čekat až chlapy odcvičí a na závody raději nepojedou protože nebudou mít jistotu, že to stihnou.Stanoviště nebo Krokočí ja kousek od nás a budeme tam dřív než u vás o to mě vůbec nešlo.
Mohu-li se zapojit do této diskuse,která má za cíl zvednout úroveň ŽL,musím souhlasit s Lukasem.Vedení OSH na práci fandů požárního sportu jen parazituje,a sbírá politické body ve svůj prospěch.Slučovat ukončení ŽL a RC do pompézní oslavy požárního sportu(a přitom na rozdíl od zbytku státu nedokázat jeho pravidla prosadit jako hlavní výcvikový systém všech SDH okresu)mi přijde trapné a kontraproduktivní.Nelíbí se to ani lidem z RC(čtyři roky jsem v něm fungoval tak vím co píšu).Výsledkem je(mimo jiné) totální trapas předvedený žďárskými pořadateli.Osobně bych začal odříznutím ligy od těchto vlivů,a spíše ji podřídil vlivům tržním a ekonomickým.Vždyť o prachy jde vždy až v první řadě,a ani sebevíc nadšeným zastáncům požárního sportu se bez peněz pořádná soutěž uspořádat nepodaří.A je fuk,jestli jsou z okresu nynějšího,bývalého nebo jiného.
No, připojení kvalitního závodu do ligy není nikdy na škodu. Navíc nechtějte, ať ZL dopadne jak Třebíčská... Tam do ligy neberou ani třebíčáky (byť o to žádají už 6 let) jen proto, aby nemuseli jet dál, jak 20 km. To se projevilo na cenách - o které tam nezavadíte. Žďárská liga je hodně fajn, a tak si myslím, nějaký 2 km za hranice okresu nikoho nezabije. Navíc v Krokočíně (byť byla v týž den soutěž v Kalech) bylo i několik družstev z ZL. Jedná-li se o připojení Krokočína, Hlubokého a Stanovišť, jsem pro. Nikdo z nich nemá problémy s finanční situací (mají bohaté ceny - Stejně jako třeba Lavičky, Litava, Olší,... - promiňte, ale všechny vypsat nemůžu :))
Už to v této diskuzi jede pořád dokola to samé.Někdo chce a někdo nechce ligu vylepšit.To je tak vždycky, že všichni nemůžou mít stejný názor.Ale těm co jsou proti bych chtěl něco říct:Padlo tady o holkách, že nemají čas jezdit daleko.Stanoviště jsou třeba jen 13 km od Katova, což je 10 minut cesty a navíc čas co soutěžící stráví mimo domov,když jedou na závody,je přece jen z malé části ta cesta samotná.Tak několik kilometrů navíc nikomu nemůže vadit.My to máme ze Stanovišť na Blanensko cca 70 km a nemáme s tím problémy.
Další věc je název,mě osobně je to úplně jedno, jestli budu jezdit ligu s názvem Žďárská liga nebo s názvem jiným,spíš mě bude zajímat jestli bude na úrovni a jestli mě bude bavit ji jezdit,což závisí na kvalitě zorganizování.
Pak tady Standa psal,že začínající a horší družstva ligy přijdou o závody někde blízko.Na toto mám názor takový,že liga se přece nesmí přizpůsobovat tím méně lepším,ale spíš těm lepším družstvům.Je to tak ve všech sportech,o tom jestli je to morální by se dalo polemizovat,ale je to prostě tak.
Navíc oni přece i ti začínající nemusí mít problém zajet si dál.
Snad nebude nikomu vadit, když sem přidám jen na ukázku něco o našich včerejších závodech.Jak sami vidíte,tak účast špičkových týmů byla obrovská.Všimněte si prosím,že v listině je jen málo týmů ze ŽL a to mě moc mrzí.Nevím jestli jste byli v Beneticích nebo už jste už na to letos hodili bobek,ale je škoda že jste se nepřijeli podívat.Ale od těch co tady byli se určitě dozvíte nějaká pozitiva i negativa a chtěl bych k tomu říct,že jsme schopni udělat ještě lepší soutěž.Záleží totiž na penězích a když za rok přijedou ty samé celky co letos,ještě k tomu holky co tady už příště budou a navíc družstva ze ŽL,tak do toho můžeme s klidným srdcem vložit ještě mnohem víc peněz a budeme si jisti že to bude jedna z nejšpiškovějších soutěží.
Tady je výsledovka:
Základní kolo:
1.Sychotín 17.84
2.Krokočín A 18.44
3.Stanoviště A 18.50
4.Černovice 18.56
5.Sedlatice 18.71
6.Olší 18.87
7.Hluboké 18.94
8.Stanoviště B 19.35
9.Žernovník 19.53
10.St.Lískovec Sport 20.16
11.Dolní Kounice 20.97
12.Katov A 21.63
13.Běleč-Křeptov 21.75
14.Újezd u Rosic 22.44
15.Zbraslav B 23.47
16.Katov B 26.25
17.Maršovice 27.25
18.Krokočín B 44.18
19.Mokrá N
20.Zbraslav A N
21.Lomnice N
Finále:
1.Stanoviště B 14.75
2.Sychotín 14.78
3.Olší 15.28
4.Sedlatice 15.28
5.Hluboké 16.37
6.St.L.SPORT 16.66
7.Žernovník 18.41
8.Stanoviště A N
9.Černovice N
10.Krokočín A N
Zdravim všechny.Tak jsem si v klidu přečetl všechny připomínky a musím taky reagovat.V dost věcech souhlasím se Standou z V.M.Jezdit někam kdoví jak daleko si myslím je zbytečný,když u nás(v okrese)by se dalo dělat spoustu závodů.Začínají jezdit nová družstva z okresu a když se třeba za rok přihlásí na pořádání tak jim říct-už je tu plno-mě připadá dost blbý.Před několika lety byla sice ŽL jenom na okrese a co jezdí(jezdily) druzstva dříve narozených tak ti by to asi dál napouštěli.Když se přiberou nějaky závody navíc mimo dosavadní území mě osobně nevadí,ale s rozumem.Maximální počet bych viděl na těch 14(15)závodů,ale až od 2008(2009).Chtel bych k tomu ale dodat,že když se loni připravovala liga 2006 zaznělo tam mnohokrát,že kvůli zkvalitnění závodů by bylo dobrý snížit jejich počet.Dost to tam nadhazovali kluci z Litavy.Ted je to uz ale jedno.Chtelo by to udělat nejakou schuzi ještě před zimou a aby přijelo co nejvíc zástupců sborů a hlavně ženský.Posledně tam nebyly ani jedny a myslím si že do toho maj taky co mluvit kde a jak udělat závody.PS:ŽL děláme hlavně pro sebe a byl bych nerad aby se ustanovili takový podmínky že přestanou jezdit sbory co nepatří zrovna k "bohatším" a liga se přesunula úplně někam jinam.To by asi tak bylo vsechno.Zdarec a pěknej den.
Normalně nemam potřebu se k něčemu vyjadřovat,ale po přečtení tehle stranky mě to neda.Když jsem začal jezdit po soutěžich a už jich pamatuju,jezdim bezmala18sezon,tak každé cvičení kdekoli, byl v obci svatek.Fura lidí na čumendě,za umístění byl diplom,maximalně pohar a nikomu to nevadilo.Všichni vklidu odcvičili,dali vydělat domacím ve stánku,a nikdo se tenkrat nežiníroval.Za těch pár let se hodně změnilo.Kvalita soutěži a časi se se zlepšili,ale chybí mě ta přátelská atmosféra.Já toťiž nemužu souhlasit s názorem Jirky ze Stanovišt že záleží na penězích.Samozřejmě bez nich a sponzoru to dnes už nejde ale nekoupí za ně pocit,že se někde člověk cíťí jak na té zmiňované svadbě.Zajímalo by mě podle jakých měřítek a kdo bude přidělovat soutěže?Mě osobně dnes třeba chybi diváci na soutěžích.Když je nástup, tak lavičky zejí prázdnotou na většině cvičení,paradoxně jsou na soutěžích těch "udajně chudších" sborů.Sám vím co to obnáši zajistit soutěž a jsme rádi že u nás přijdou na čumendu místní i z vedlejších vesnic.Pořád si myslím že hasiči jsou tu hlavně pro lidi a směr skoro profi patří někam jinam a dělit sbory na chudé a bohaté se mě osobně příčí.Všichní snad máme v názvu sluvko dobrovolný.Ještě tady padlo,že se má liga přispusobit spíše těm lídrum.Tak nevím jestli mam příští rok spojovat béčka už před startem na zakladně?Napsal jsem víc než jsem chtěl a je to jenom muj pohled na věc.Přeji všem hodně uspěchu.
Petře KJ,
přestože osmnáctou sezónu ještě nejezdím,tak s tebou musím v něčem souhlasit.
Dříve když se běhalo v pracovních oděvech,když se převážně sálo a rozhazovalo,tak opravdu byl v obci skoro svátek,když takové cvičení probíhalo.Diváků dost a stačil jim párek a pivko.Jenomže se něco změnilo a to je to,že už to není pouhé cvičení,ale sport.
A to sport nejkrásnější na světě.Změnily se výkony závodníků,změnila se technika a vybavení a to nejen rozdílem jedné třídy.Takže ať chceme nebo ne máme tady ,,směr skoro profi"
Rovněž nehodlám soudit sbory na bohaté a chudé,ale náš sport prostě prachy nutně potřebuje.
A když si představím,že třeba béčko stojí okolo 2500,-,tak každá koruna,kterou člověk doveze ze soutěže je dobrá.
Taky nechci,aby se liga přispůsobovala někomu,ale měla by vyhovovat všem,kteří ji jezdí,nebo chtějí jezdit.
Jenomže v případě ŽL je to trochu složité.
Musíme tedy najít nějaký kompromis na kterém se dohodneme.
Takže někdo by tedy mohl uspořádat předschůzi ligy.
Píšu někdo,protože Litava si to vzala na starost posledně a bylo by vhodné,aby se o to postaral někdo jiný.
Nebo je snad liga všem lhostejná a píšou jenom sem???
S pozdravem Rosťa.
jojo tu schůzu by to chtělo řekl bych že by to mohlo byt u nás, ale o takovejch věcech u nás nerozhoduju takže tak.
Nevím, jestli jsem to blbě napsal,a nebo jsi to ty Petře KJ špatně pochopil,ale ta fráze:"záleží totiž na penězích"rozhodně nebyla myšlena, že mám přednější peníze než duševní zážitek a dobrý pocit ze sportu co mě hodně baví.Mělo to být jako že záleží na penězích při pořádání závodu,kde jsou, jak budeš souhlasit potřeba a to čím víc tím lépe.A navíc nikdo nedělí sbory na chudé a na bohaté.A chtěl bych k tomu říct,že z každého chudého sboru se může stát sbor bohatý,když je v něm někdo kdo dokáže sehnat sponzory a kdo prakticky stráví všechen volný čas v hasičce vylepšováním...To nedělám já,od toho máme jiného...
Chtěl bych sám za sebe napsat návrh za jakých podmínek lze přidělovat závody ŽL na příští rok. Žádat mohou pouze družstva, která letos objela minimálně 8 závodů ŽL a na základě žádostí rada ŽL, nebo zástupci jednotlivých SDH tajným hlasováním rozhodnou o pořadatelech 12-ti závodů. Poznámka k penězům: Dnešní soutěže jsou jenom o penězích. Když nejsou peníze, není výbava ani výsledky.
I já přispěju. Co se týče rozšiřování soutěží na ŽL tak jsem pro, ale tak do počtu 15 - 18, další závody už by bylo moc. Především bych upřednostnil sbory z okresu Žďár nebo bývalýho okresu. (Dovedu si představit ligu třeba v Herolticích) co se týče tady dohadování jestli zapojit závody i od sborů mimo tak bych si dovolil navrhnout kompromis. Co takhle aby v lize byl jeden závod mimo (Stanoviště, Krokočín,...) kterej by se započítával. O tomto závodu by se rozhodlo na schůzi před sezónou a po roce by se pořádání dalo zase někomu jinýmu. (jeden rok Krokočín, druhej Stanoviště, třetí Hluboké, a pak zase třeba Krokočín). Co se týče sborů ze Žďáru které by chtěli pořádat, tak by se mohlo využít modelu z VCB, kdy sbor uspořádá "kandidátskou" soutěž a pak by se na schůzi před další sezónou hlasováním rozhodlo, zda je vzít nebo ne. Ale taky tam musí někdo přijet, aby tam nebyl jen jeden mančaft a to domácí. Od nové sezóny by jsme chtěli zkusit celou ligu, tak tady přednáším svoje představy. Do budoucna by se mohly závody pořádat i u nás. Ale to je zatím jen budoucnost.
1) tady dříve padlo, že by se předschůze měly zúčastnit i ženy. Na to musím reagovat: loni tam ženy byly a minimálně ze 3 družstev
2) k těm závodům: docela se mně líbil názor Šimiho - je to dobrej nápad. Jen jedna věc, ti co chtějí pořádat se přece měli předvézt už letos.
Jestě k těm počtům závodů, podle mě je 15-18 závodů moc, těch 12 je akorát
Cus.to Jitka DL:Na předschůzi sice ženy byli,ale na hlavní schůzi kde se o všem rozhodovalo a hlasovalo nebyla žádná.
To Jitka DL: Nevím jestli se měli ukázat už letos, protože nevím jak to máte nebo nemáte. Jinak dík za podporu
Jo to já bych taky snížil počet soutěží ale hlavně litavu.Ta sama kecá ale hovno z toho
Pro Militari Police (MP): ty seš fakt vostrej borec.
A já bych zase snížil počet prázdnejch hub na týhletý diskuzi.A MP je jedna z nich.
To MP: Nevím kdo jseš, ale tak aspoň napiš proč by jsi nechtěl soutěž na Litavě. A myslím si, že není důvod tady někoho urážet. A proč se bojíš podepsát? Máš strach, že by ti pak někdo rozbil hubu?
to Mp: Nevím proč tady nadáváš Litavě když je to jedna z nejlepších soutěží na Ždarské lize .A když jí nadáváš tak napiš aspon důvody co se ti na ní nelibí
To kluci: Kašlite na něho, ať si říká co chce, prostě nám tu naši soutěž závidí!!!
To Mp: Jestli se ti na naší soutěži nelíbí tak si tam nejezdi, my tě tam nepotřebujem.
Tak jsem po delší době projel diskusi a docela mě to zklamalo. Čekal jsem nějaké konstruktivní návrhy jak naši ligu pozvednout o stupeň výše,ale přišlo jich docela poskromnu.
Ale díky alespoň za těch několik dobrých nápadů,je vidět ,že má někdo vážný zájem pro ligu něco udělat..A vzájemné osočování a nadávky vůbec nic nevyřeší!
Moje představa o budoucí podobě ŽL:12 závodů,začátek ligy v květnu, konec v záři.O pořádání závodů se muže přihlásit každý kdo byl na bodovaných místech letošního ročníku.O přidělení závodů by rozhodovala RADA ŽL tajným hlasováním .Závěr ligy by se domluvil po schválení závodů,sbor který by měl poslední termín pro pořádání soutěže by se postaral o závěrečný závod.A hlavně bych do ligy nezařazoval zimní soutěž a noční klaní,je to zajímavé zpestření,nejsou to regulérní podmínky pro ligové závody,ať si je sbory uspořádají ,ale jen jako pohárovou ,jistě se nás tam stejně sejde.Argumenty tipu je to tradice bych raději nechal doma.
S pozdravem Lukas Litava B
ta nočni a zimni soutez je prave to spestreni. podminky jsou pro všechny stejny
Souhlasím s Vlastou.
Pokud by se měly brát pouze regulerní podmínky pro všechny stejné, tak by se nemohly počítat ani deštivé nebo větrné závody.
Zacházíme už trošku daleko.
Všem stejné podmínky? Prosím, postavme halu a můžeme závodit jen to bude drnčet. Bude to ale mít jeden háček - pořád stejné...
Samozřejmě souhlasím i s tím, že přidělovat soutěže z tradice je taky blbost.
Pokud si někdo udělá soutěž mimo ligu tak nemá zajištěný že tam bude mít dostatek kvalitních družstev tak bych to řešil tak že pokud bude někdo mít zájem o ligu a nebude mu přidělena tak může být zařazena alespon na kalendář ždárské ligy a týmy které se jí zůčastní dostanou simbolicky 1.nebo 2.body co na to ostatní?
ŽL má spoustu anomálií oproti jiným ligám (zimní soutěž,noční soutěž,vedení hasičů pro které liga nic neznamená kromě posledního závodu ?..atd),zimní soutěž není vůbec o tom jestli má někdo natrénováno nebo ne je to zkratka o štěstí stejně tak noční soutěž,je to jen a jen loterie ,kdo bude mít více štěstí.A taky by jsme si měli vzpomenout na minulí rok kdy jsme si dali za cíl zlepšit úroveň ligy tím,že každý udělá maximum aby jeho soutěž plně obstála v konkurenci ,jenže někteří to úplně zazdili a neudělali pro zlepšení vůbec nic,teď nemám na mysli pouze tragédii na posledním kole,ale našli se v průběhu roku i jiní kandidáti na vyřazení z kolotoče ligových závodů jen si všichni vzpomeňte jak to vypadalo v Radostíně a ve Velkém Meziříčí fakt zážitek
Pro Toma:bodovaných závodů by mělo byt jen 10 max 12 a na tzv kandidátských soutěžích by se měli rozdělovat pouze ceny a dobrá nálada nikoliv body
Něměl bych nic proti anomáliím, pokud budou dobře a se ctí zvládnuty.
Souhlasím z Lukasem. Zimní a noční bych vyřadil z kalendáře. Např do Dolních Louček přijede stejnej pocet týmů at je to v ŽL nebo není... zkrátka je to tradice a v unoru stejně zadnej jinej konkurencni zavod neni. Pro Kuzmu: Kdyz si nekdo udela soutez mimo ZL, tak....at si ju udela no, nejsme žádná charita.
ne ze bych nejak obdivoval VC Blanenska.. ale system kandidatskych soutezi ma neco do sebe... ale o tom tu uz rec byla :-)
Tak jak jsu zde poprvé tak se dívám,že tu Litavu nemá někdo rád.Ale v Litavě jsou chlapi kterým se daří a byl bych rád kdyby tam ta soutěž byla saz ale chci aby byla i v Krokočíně.Ale chce to taky noční soutěže a to opravdu chce je to gut.
Tak jen tak pro informaci - My bysme taky rádi do ZL (Stejně jako Stanoviště). Hluboké ještě není úplně rozhodnuto, ale proslíchá se, že ne. Ale to je jen zatím. Všechno se může samozdřejmě změnit...
Dlouho jsem se na tyto stránky nedíval a jsem překvapen jaká nastane reakce když se hrábne do vosího hnízda. Všichni co měli něco proti, musí prostě ven. Nevím co máte proti zimní soutěži nebo noční u nás. Většina a tím myslím i Litavu když bude pořádat soutěž jako první nebo druhá tak se tam najde určitě více chyb než, když je někde až na konci. Tím myslím, že ty nedostatky se v průběhu roku vychytají a pak je soutěž naprosto ideální ( poučení od těch co pořádali před nima a měli nedostatky ). Jestli máte někteří strach na zimní soutěž jet je to vaše věc, že nejste natrénovaní ,tak si zajeďte na radu do Laviček oni vám už řeknou jak na to. No a na noční soutěž, když se bojíte tak si vemte nějakého mazlíka abyste se v noci nabály. To jen tak ironicky - noční soutěž je stejná jako ostatní, když to máš natrénované tak ti noc nemusí vadit. Jak říká Kidal z Netína, za deště máš větší pravděpodobnost že uklouzneš a několik vteřinek je v háji. Skrátka a dobře na každé soutěži se musíš soustředit na svůj úkon abys ho splnil co nejlépe ať je sníh, déšť nebo noc. S tajným hlasováním moc nesouhlasím, protože když budu chtít prosadit některý sbor např. Nevcehle tak si obejdu většinu lidí a dohodnu se, že budeme hlasovat pro ně a hotovo, nikdo nic nenadělá a já se budu radovat jak jsem vás všechny obelstil. Ať se každý kdo má zájem o pořádání vyjádři všem nahlas proč zrovna ta jejich soutěž je ta pravá, kde by se měla pořádat liga.
Je to rozehraná loterie.
Samozřejmě je každý sbor žárlivý na svoji soutěž. Těší mě i to, že jsme byli jednou ze soutěží, kde se nepřehlížely chyby resp. že se na ně brzy upozornilo a ostatní se mohli vyvarovat.
Z této diskuse cítím, že se chceme domluvit a zorganizovat další ročník. Iniciativa by měla vzejít především z "vyšších míst". Hlavně od mistrů. Proto apeluji na Lavičáky - ozvěte se.
Jinak prostory na uspořádání předkola můžeme nabídnout. Snad nám i nějaké to pivko zbyde. Do Š. Dolu jedeme vyhrát............sami nad sebou
Cus.Letos mi noční a zimní sotěž vůbec nevadila.Je to dobrý zpestření závodů.A je pravda,že když člověk natrénuje,tak je to v poho.Když bude déšť a silný vítr,tak je to daleko horší než ta tma a pouliční lampy.To že jsme některý věci na závodech u nás nevychytali je fakt,ale potom se změnila řada věcí.Např. výkonná rada začala oměřovat vzdálenosti na trati a další věci kontrolovat.
Přiští rok bych zvedl počet závodů na 13.At je sranda.
to Netín:V Š.Dole máme stejné plány.
Koukám že do Š.Dolu nás pojede víc a se stejným úmyslem.Tu schůzi bych udělal taky v Netíně ale už žádná předschůze.Protože na předschůzi jede někdo jiný a na schůzi pak polovina. Udělat to o něco dřív např. v 16.00 hod. ať je čas na delší debatu.Taky si myslím, že by se mohl koupit nějaký ten párek, kdyby se to nějak protáhlo a pivko k tomu.Každý by si to mohl zaplatit nebo to vybrat z peněz na příští rok ligy. Doufám, že už se přestanem dohadovat přes internet a začneme jadnat v kruhu přátel, kterým jde především o to jak zkvalitnit a přilákat více družstev. Sportu zdar.
Epizodu s hasičem klasikem jsem si dovolil smazat.
Mám pocit že už to tady někdo naťuk...
Heroltice se o pořádání ŽL nechtějí ucházet?
Nebo si počkáte na Brněnskou ligu? :o)
Zdar Martine,v roce 2004 na schůzi v Litavě,když se hledal další pořadatel,měli rychlejší ruku Katováci a tím pádem nám pořádání vyfoukli:-)Ale asi dobře,protože u nás fungujeme na provizorním pučeným pozemku a je dost možný,že sme na něm letos řádili naposled.Začíná se sice budovat hřiště nový,ale to nebude hned tak honem.Takže letos se asi ucházet nebudem.Uvidíme.
O Brněnské lize slyším poprvé a mám strach,že by se v příští sezóně rozjela.
Martinovi: Chápu, že není nic příjemného číst nějaké vulgární pitomosti, ale mazat bys to neměl. Ať je to se vším všudy.
Kdo ti dává prvo mně mazat?
hasič klasik: Tohle je můj web, mám právo určovat, co na něm bude a co ne.
Kidal: Jednu, dvě pitomosti bych přešel, kdyby se dál mluvilo k věci... ale tohle téma šlo do háje celý. Když sem přijde někdo novej, uvidí akorát blbosti a dulů už se nepodívá, do diskuze nepřispěje. Ale dík za názor, zajímá mě, co si o cenzuře myslí slušní návštěvníci.
Pokud chcete někdo pokračovat na téma cenzura, založte prosím nový téma.
Tady se bavme o tom, kde budou v roce 2007 soutěže Žďárské ligy
Souhlas s Martinem-bavme se o tom,kde budou soutěže.Co takhle udělat seznam pořadatelů soutěží a nechat lidi hlasovat o tom kterou soutěž by chtěli.Nebo jednodušeji-ať každý,kdo bude mít zájem,napíše,jak by si představoval adresář soutěží v příštím roce.Počet soutěží bych nechal na čísle dvanáct bodovaných+dvě kandidátské.
Ted kdyz sem si to precetl....Martine, mel bys semka fkrnout nejaky hlasovaci zařízení aby se vidělo jak to doopravdy je....kazdej hlas jen jednou a uvidíme co si o tom myslí i ostatní.
Sem pro hlasovací zařízení, ale nesmělo by to být rozhodující pro přidělování soutěží. Rozhodnout se musí až na schůzi
No jasně Tomiku. Byl by to jen takovej průzkum. Nemusi to bejt jen hlasovani kde bude soutez pristi rok...co ja vim...muze tam bejt třeba hlasovani o nejhezciho hasica na světě, nebo kolik uvas napadlo sněhu...to je jedno. Jde o tu myšlenku...a ta je skvělá....moja haha
Hlasovani via web. No jo ale jak chces zabranit tomu aby nekdo hlasoval vicekrat...??? Jako pokud jde treba o jednu IP tak to je v prcicich pokud mas jednoho providera s Jednou verjnou IP :-(
no jo. tak kazdej hold muze hlasovat vicekrat...
S tím hlasováním jsem to nedomyslel.Vytvořit hlasovací zařízení-jeden počítač=jeden hlas-asi není jen tak.Veřejně napsat pod svým jménem svoji představu asi taky každý nechce,a anonymů už tu bylo dost.Beru zpět a omlouvám se.