Žďárská liga v požárním útoku

Co dělají Lhotky Sport a Velké Meziříčí FŇ, když nejsou na Žďárské lize? Běhají dorostenecké postupové soutěže! A vůbec ne špatně. Přes okresní kolo ve Lhotkách (28. května) a krajské kolo v Petrovicích (12. června) oba tyto týmy postoupily na Mistrovství republiky SH ČMS v kategorii dorost, které se odehrálo ve dnech 5. a 6. července 2011 na známém vítkovickém stadionu v Ostravě.

Hasičská televize byla u toho, záznam přenosu můžete shlédnout v jejich archivu.

A jak to dopadlo?

Dorostenci Lhotek Sport zaběhli páté nejlepší stovky (OK) a šestou nejlepší štafetu (mohla být lepší), udělali jednu chybu na testech (ehm…). Požární útok ale dali za parádních 28,15 sekund a nenašli přemožitele! (útok se zde běhá s jednotným strojem Komfi, na široké hadice s přetlakovým ventilem a nástřikovými terči)

Útokové družstvo bylo složené z pravidelných účastníků Žďárské ligy – na koši Luboš Křehlík (na ŽL savičář), u savice Marek Chlubna (savičář z Velkého Meziříčí), strojník Michal Konečný, béčkař Jenda Hejl, rozdělovač Tomáš Voda, levý proud Jirka Horký, pravý proud Radek Švihálek (proudař Velkého Meziříčí). Jinými slovy, Žďárská liga má dorosteneckého mistra republiky v požárním útoku!

Celkově se dorci SDH Lhotky Sport díky útoku vyšvihli na slušné 6. místo z 15 krajských reprezentantů (Praha + 13 krajů; ze Středočeského se účastní 2 družstva, protože mají nejvíc okresů). Nebýt chyby na testech, papírově by to bylo 3. místo, ale kdyby, chyby…

Dorostenky SDH Velké Meziříčí doběhly ve stovkách na 12. místě, ve štafetě 8., na testech chybu neudělaly a útok zaběhly za 29,45 sekund – velice pěkné 5. místo. V celkovém vyhodnocení holky obsadily 9. příčku.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout na stránkách SH ČMS.

Napsal: Martin - Lhotky Sport
Kontakty: vedení Žďárské ligy, správce webu
Programování Martin Kaman, grafika Zuzana Kamanová